Ziua mondială a radioului a fost proclamată la 3 noiembrie 2011 și este marcată anual la 13 februarie, dată la care, în 1936, a fost înființat postul de radio al Națiunilor Unite. Această zi este marcată cu scopul de a promova cooperarea internaţională între radiodifuzori şi pentru a încuraja accesul la informaţie prin intermediul posturilor de radio de pe glob.
1453 - Iancu de Hunedoara încetează să fie guvernator al Ungariei, dieta de la Pozsony confirmând restaurarea puterii regale, cerută de magnaţii unguri. Iancu a păstrat titlul de căpitan suprem al Ungariei şi al Transilvaniei.
1542 - A cincea soţie a lui Henric al VIII-lea al Angliei, Catherine Howard, este executată pentru adulter, fiind decapitată în Turnul Londrei. În 1536 a fost executată prima soție a lui Henric, Anne Boleyn, acuzată de incest.
1785 - Crișan, unul din conducatorii Răscoalei Țărănești din Transilvania, se sinucide, spânzurându-se cu nojițele de la opinci în timpul detenției în închisoare. Horia si Cloșca au fost omorâți prin tragere pe roată la 28 februarie 1785.
1841 - Medicul francez Charles Gabriel Pravaz inventează seringa.
13/25 februarie 1849 - Delegaţia adunării românilor de la Sibiu, Transilvania, condusă de episcopul ortodox Andrei Saguna, înfăţişează împăratului austriac Petițiunea generală a fruntașilor români din Transilvania, Banat și Bucovina, în care se cerea legitima consituire a naţiunii române, într-un organism statal unitar de sine stătător în cadrul monarhiei, administraţie în limba română, etc.
1864 - Este adoptată legea pentru înfiinţarea Consiliului de Stat în România, care urma să fie prezidat de domnitor şi condus de un vicepreşedinte şi 9 membri numiţi. Consiliul elabora la cererea guvernului proiecte de legi şi trebuia consultat asupra tuturor proiectelor elaborate ce guvern. Consiliul de Stat din România va fi desfiinţat în 1866.
1867 - A fost interpretat valsul Dunărea albastră al compozitorului austriac Johann Strauss jr., în premieră, la Viena.
1877 - Moare actorul, regizorul și dramaturgul român Costache Caragiale, care, în 1852 a devenit cel dintâi director al Teatrului Mare (National). În 1887, fratele său mai mic, Iorgu Caragiale construiește propriul său teatru în București, iar nepotul său,Ion Luca Caragiale avea să devină unul dintre marii dramaturgi români.
1880 – Se naște filosoful Dimitrie Gusti, estetician şi sociolog recunoscut pe plan mondial.
1883 - Moare marele compozitor german Richard Wagner, considerat unul dintre cei mai mari compozitori de operă din secolul al XIX-lea.
1895 - Este brevetat aparatul de filmat, de proiectie şi de copiat, realizat de fraţii Louis şi Auguste Lumiere, prima proiecţie publică comercială având loc la 28.12.1895, la Paris.
1901 - În România, demisionează guvernul conservator Petre Carp, demisie ce s-a produs loc în urma unui vot de blam în Parlamentul României, la 12 februarie 1901.
1917 – Este arestată pentru spionaj, în Franța, celebra dansatoare olandeză Mata Hari.
1935 - Moare filologul Ion Bianu, fondatorul şi organizatorul Bibliotecii Academiei.
1960 - Franţa detonează prima sa bombă nucleară. Bomba A, cu o putere de 70 kilotone, este testată de către armata franceză în desertul algerian.
1968 – Se naște Mihai Leu, primul campion mondial la box din istoria sportului românesc.
1972 - Grupul de muzica rock Led Zeppelin este forţat să anuleze un concert în Singapore, grupul pop neputând să coboare din avion, sub pretextul că au părul prea lung.
1974 – Se naște cântărețul britanic Robbie Williams.
1988 – Se deschid Jocurile olimpice de iarnă de la Calgary, Alberta, Canada. Pentru prima dată Jocurile Olimpice s-au desfășurat pe parcursul a şaisprezece zile şi trei week-enduri.
1999 - Moare actorul român de teatru și film Radu Zaharescu.
2003 - Sunt repatriate din Portugalia rămăşiţele pământeşti ale regelui Carol al II-lea şi ale ultimei sale soţii, Elena Lupescu.
2005 - Moare ultima martoră a apariției Sfintei Fecioare la Fatima, în Portugalia, Sora Lucia, la vârsta de 97 de ani. A văzut-o de mai multe ori pe Fecioara Maria în 1917.