miercuri, 28 octombrie
Grecia amână începerea școlilor
De Petruța Gromucz - miercuri, 02 septembrie în categoria Educație și învățământ
39

Distribuie pe rețelele de socializare

Grecia a hotărât amânarea începerii cursurilor cu o săptămână, până la data de 14 septembrie, din cauza creșterii cazurilor de COVID-19. Guvernul a anunțat marți că este o amânare preventivă, în contextul creșterii bruște a noilor cazuri de infecție. 

Țara a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr de 207 noi îmbolnăviri. Fiind în plin sezon turistic, Grecia este foarte expusă la pericolul virusului. Tocmai de aceea, purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a declarat că prelungirea este necesară pentru ca toți cei care sunt plecați în vacanțe să se reîntoarcă în orașele mari.  Acesta a subliniat și că este necesar ca părinții să petreacă un timp cu copiii acasă, iar abia apoi să îi ducă la școală. 

"Îi îndemnăm pe toți părinții să se întoarcă împreună cu copiii la casele lor în zilele următoare și să se asigure că rămân în siguranță, până la reluarea lecțiilor", a spus Petsas.

Autoritățile elene transmit și că masca de protecție va fi obligatorie în toate spațiile interioare ale școlilor din întreaga țară. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri