miercuri, 28 octombrie
Profesorii nu vor mai intra în clase cu catalogul
De Daiana Toma-Cioran - miercuri, 02 septembrie în categoria Educație și învățământ
51

Distribuie pe rețelele de socializare

Ministrul Educației, Monica Anisie, încurajează profesorii să folosească agende personale pentru a da note elevilor, iar la sfârșitul orelor să le  treacă în catalog notele și absențele. O altă variantă este catalogul electronic.

Catalogul poate fi completat și după cce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă. De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte.”, a declarat Monica Anisie.

La Digi24, Monica Anisie, a încercat să lămurească și câteva aspecte legate de începutul noului an școlar 2020/2021. 

Așadar, o să fie câte două pauze pe oră, astfel copiii să poată ajunge la toaletă fără să se aglomereze. La gimnaziu și liceu, orarul va cuprine 2-3 materii predate intensiv, urmate de alte 2-3 materii. Lecțiile online o să fie transmise din timpul orei fizice de curs. Părinții care cer dreptul de a opta dacă să își trimită copiii la școală sau nu, trebuie să prezinte o adeverință de la medic că locuiesc cu persoane cu risc major în casă și pot opta pentru sistemul online.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri