1645- Se naște Johann Aegidius Bach, organist, violonist, dirijor de orchestră municipală. A fost unchiul lui Johann Sebastian Bach, fiul lui Johannes Bach și tatăl compozitorului Johann Bernhard Bach.
1773 – Se naște William Henry Harrison, primul președinte al Statelor Unite ale Americii, asasinat după o guvernare de câteva luni.
1802 – Se naște avocatul Emanuil Gojdu, om politic și patriot ardelean de origine aromână.
1846 – Se naște celebrul designer si constructor de masini Wilhelm Maybach.
1866 - Împăratul Alexandru al II-lea al Rusiei acceptă propunerea Consiliului de Stat de a interzice predarea limbii române la Liceul de băieţi din Chişinău, în Basarabia ţaristă.
1874 - Moare istoricul francez Jules Michelet : “Istoria Frantei”, “Istoria Revolutiei Franceze”.
1880 - N. Callimachi-Catargi, în timp ce se afla în misiune specială la Bruxelles, notifică regelui Belgiei, Leopold al II-lea, independența României.
1881 – Moare scriitorul rus Fiodor Mihailovici Dostoievski.
1895 - Americanul William G. Morgan inventează voleiul, joc care inițial a fost numit Mintonette.
1908 – Se naște poetul român Cicerone Theodorescu, care s-a aflat printre membrii activi ai colegiului de redacţie ai revistei „Vlăstarul”, pe care a editat-o în perioada studiilor la Liceul „Ienăchiţă Văcărescu”.
1917 – Se naște balerinul român Oleg Danovski, unul din întemeietorii școlii naționale române de balet modern.
1919 - România si Polonia independentă au stabilit relații diplomatice, la nivel de reprezentanţă provizorie. La 31 mai 1919, relaţiile au fost ridicate la nivel de legaţie.
1924 – Se naște poetul și traducătorul Teodor Balş.
1929 - La Moscova se încheie, între URSS, România, Letonia și Estonia un acord prin care statele semnatare se obligau să pună în aplicare Pactul Briand-Kellog, de renunțare la război ca instrument de politică națională, încă înainte de ratificarea lui de către toate statele. Peste 10 ani, Rusia invada Finlanda, Estonia, Letonia, Polonia, Basarabia.
1934 - Are loc semnarea la Atena, Grecia, de către reprezentanţii României, Iugoslaviei, Greciei şi Turciei a Pactului Înțelegerii Balcanice. Acesta conţinea un protocol şi o anexă secretă, care stipulau, printre altele, că statele semnatare își garantează mutual securitatea frontierelor balcanice.
1941 – Se naște sociologul şi profesorul Cătălin Zamfir, care a adus contribuţii privind teoria sociologică, politicile sociale, calitatea vieţii. A fost membru corespondent al Academiei Române din 1991.
1943 – Se naște actorul american Joe Pesci.
1945 – Este descoperită o mare cantitate de arme și muniții, ascunse cu aprobarea vicepreședintelui Consiliului de Miniștri, Petru Groza, și a subsecretarului de stat de la Interne, Virgil Stănescu, care urmau a fi folosite într-o eventuală lovitură de forță pentru instaurarea unui guvern comunist.
1945 - Se promulgă Legea pentru epurarea presei, ce prevedea sancționarea cu admonestare scrisă, suspendarea activității între 6 luni și 5 ani și interzicerea definitivă de a lucra în presă pentru acei ziaristi, publiciști și colaboratori ai presei care, înainte de 23 august 1944, s-au pus în slujba hitlerismului sau a fascismului, au fost stipendați de către puterile Axei pentru propagandă în favoarea politicii lor, au îndemnat la acte de teroare, schingiuiri și omoruri.
1945 – Se naște actriţa americană Mia Farrow.
1959 - Japonia anunță că renunţă la producerea si utilizarea de arme nucleare.
1964 - Primul concert al legendarei trupe The Beatles în SUA.
1965 – În cadrul Războiului din Vietnam, primele trupe americane sunt trimise în această țară.
1967 -Are loc premiera, la Bucuresti, a filmului “Dacii”, fiind debutul cu o peliculă de lung metraj a regizorului Sergiu Nicolaescu.
1969 – Are loc primul zbor al unui “jumbo jet”, fiind cel mai mare avion din lume, Boeing 747, care face primul test de zbor în Statele Unite.
1971 — Misiunea Apollo 14 se întoarce pe Pământ, fiind a treia misiune care a dus oameni pe Lună.
1977 - Postul de radio Europa Liberă transmite scrisoarea deschisă prin care scriitorul Paul Goma se solidariza cu protestatarii anti-comunişti ai Chartei 77 din Cehoslovacia, acesta fiind „actul de naştere” al dizidenţei româneşti.
1979 – Moare fizicianul Dennis Gabor, inventator maghiar, celebru pentru inventarea holografiei, pentru care a primit Premiul Nobel pentru Fizică în 1971.
1990 - În România este constituit CPUN (Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională), prin restructurarea CFSN, organ legislativ şi al puterii de stat, având ca scop asigurarea pregătirii şi desfăşurării alegerilor programate pentru 20.05.1990.
1992 - În România au loc primele alegeri libere în administraţia publică locală, după 1989.
1995 - Alain Delon, actor, regizor și producător francez , primește “Ursul de aur” pentru întreaga carieră, la Festivalul de film de la Berlin.
2001 - Reprezentanții bisericilor Catolice, Luterane și Reformate se reunesc pentru a analiza problema indulgențelor, pentru prima oară de la marea schismă din 1517.
2006 - Începe Festivalul de Film de la Berlin, desfăşurat în perioada 9.02 – 20.02.2000. Festivalul s-a desfăşurat la Post Potsdamer Platz şi a avut în deschidere filmul lui Luc Besson, “Jeanne d’Arc”, şi pe cel al realizatorului german Wim Wenders, “The Million Dollar Hotel”.