miercuri, 21 octombrie
1 septembrie, Ziua Diplomației Române
De Diana Florian - marți, 01 septembrie în categoria Cultură
33

Distribuie pe rețelele de socializare

În fiecare an, pe data de 1 septembrie, se sărbătorește Ziua Diplomației Române prin Legea 265/2003. 

Această dată este marcată „pentru omagierea tradiției diplomatice românești și pentru stimularea activității Corpului diplomatic și Consular al României” conform articolului 61 al actului normativ.

Încă din anul 2005, în data de 1 septembrie, România sărbătorește Ziua Diplomației Române. 

În preajma acestei zile, Ministerul Afacerilor Externe, organizează un eveniment dedicat Corpului diplomatic și Consular român, Reuniunea Anuală a Diplomației Române. 

Multe personalități înalte din statul român participă la acest eveniment: președintele României, prim-ministrul României, președinții Senatului și ai Camerei Deputaților, membrii ai Guvernului și ai Parlamentului, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, șefii de misiuni diplomatice ai României, consuli generali, reprezentanți mass-media și mulți alții. 

În cadrul evenimentului se vor acorda medalii, Medalia Meritul Diplomatic, membrilor Corpului diplomatic și Consular al României. Aceste medalii se acordă pentru contribuții majore pe plan internațional care afirmă diplomația românească. 

Ziua Diplomației Române a fost marcată în istorie prin Tratatul de la Berlin din 1878. Prin acest act, România a devenit independentă, încheind totodată războiul ruso-turc. Tratatul de la Berlin însemnează și dezvoltarea pe plan extern și intern al statului român. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri