vineri, 23 octombrie
US Open SUA-Sorana Cîrstea vs. Christina McHale!
De Mihai Popan - marți, 01 septembrie în categoria Sport
37

Distribuie pe rețelele de socializare

,,US Open” sau ,,United States Open Tennis Championship” este un turneu de tenis jucat pe suprafețe dure, fondat în anul 1881. Acest turneu este versiunea modernă al vechiului campionat de tenis ,,U.S. National Championship”.

Din anul 1987, US Open devine al patrulea și ultimul turneu de ,,Grand Slam” al anului, celelalte trei sunt ,,Australian Open”, ,,French Open” și ,,Wimbledon”. Turneul de tenis din SUA începe în ultima zi a lunii august și ține  două săptămâni.

US Open conține cinci campionate primare: simplu masculin și feminin, dublu masculin și feminin și dublu mixt. Turneul folosește șapte tierebrakere standard în fiecare set al unui meci simplu. Acest campionat este organizat de ,,Asociația de Tenis a Statelor Unite”.

 România este repezentată prin Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu. Simona Halep, care se află pe locul al doilea în clasamentul WTA simplu cu un total acumulat de 6356 puncte, a declarat că anul acesta nu va participa din cauza răspândirii noului virus SARS-COV-2 și va pune sănătatea pe primul loc. Sorana Cîrstea are un total de 23 turnee de Grand Slam acumulat pe parcursul carierei sale. Clasamentul WTA o clasează pe jucătoarea de tenis din România, Sorana Cîrstea, pe locul 78, în timp ce adversara ei din meciul de azi,  Christina McHale, este poziționată pe locul 75.

Cele mai importante meciuri de astăzi, din cadrul campionatului american de tenis, se dispută între Sorana Cîrstea și Christina McHale, Elise Mertens și Laura Siegemund, Lauren Davies și Alize Cornet, respectiv Iga Swiatek și Veronika Kudermetova.

Meciul dintre Sorana Cîrstea și Christina McHale începe la ora 18:00, iar cel dintre Mihaela Buzărnescu și Sloane Sthephens se va juca de la ora 23:30.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri