Ziua Europeană a protecției datelor (Data Protection Day) este marcată în fiecare an la 28 februarie, această dată reprezentând aniversarea zilei în care a fost deschisă pentru semnare Convenţia 108 a Consiliului Europei privind protecţia persoanelor,în 1981.
Ziua internațională a mobilizării împotriva războiului nuclear este sărbătorită din anul 1966, proclamată de Consiliul Mondial al Păcii.
1225 – Se naște Sfântul Toma de Aquino, în localitatea Aquino, în Regatul Siciliei.
1457 – Se naște Henric al VII-lea al Angliei, care a domnit între 1485 – 1509 și a fost întemeietorul dinastiei Tudorilor.
1547 – Moare Henric al VIII-lea, rege al Angliei. A rupt legăturile cu Biserica Catolică şi a întemeiat Biserica Anglicană. A fost urmat pe tron de Edward al VI-lea, fiul său, care avea 9 ani și care va fi primul conducător protestant al Angliei.
1600 – Se naște Papa Clement al IX-lea, a condus Biserica Catolică între 1667-1669.
1608 – Se naște fizicianul Giovanni Alfonso Borelli, fiziologist, matematician și astronom renascentist italian, considerat întemeietorul biomecanicii.
1724 - Este înființată Academia de Știinte a Rusiei, în St.Petersburg, de către Împaratul Petru cel Mare.
1813 - Jane Austen publică pentru prima dată în Regatul Unit Mândrie și prejudecată.
1865 - În România, este întemeiată, din iniţiativa lui Constantin Esarcu, a dr.Nicolae Kretzulescu şi a lui Vasile Alexandru-Urechia, Societatea culturala “Ateneul Român”.
1871 -În cadrul Războiului franco-prusac, Parisul capitulează în fața armatelor prusace, după un asediu care a durat cinci luni.
1880 – Se naște pictorul Camil Ressu, membru al Academiei Române.
1889 – Se naște principesa Martha Bibescu, scriitoare româncă :“Izvor. Tara salciilor”.
1898 - Moare Al. Flechtenmacher, dirijor si pedagog român, întemeietorul și primul director al Conservatorului de Muzică și Declamațiune din București.
1933 - Guvernul condus de Alexandru Vaida -Voievod semnează, sub auspiciile Ligii Națiunilor, “Acordul de la Viena”, fiind astfel asigurate împrumuturile capitaliștilor străini contractate în vederea „asanării economico-financiare a țării”, prin reducerea salariilor, concedierea a 30% dintre muncitori și funcționari, sporirea și încasarea regulată a impozitelor.
1941 -Este constituit un nou guvern, după rebeliunea legionară din zilele de 21.01- 23.01.1941, prezidat de generalul Ion Antonescu, format exclusiv din militari și tehnicieni.
1943 - În România, apare primul număr al ziarului ilegal “România liberă“, editat de Organizația Uniunea Patrioţilor , înființată de cercurile comuniste în vara anului 1942, cu scopul de a închega o opoziție internă contra războiului anticomunist din Răsărit. Dupa 23 august 1944, activitatea ei a fost reorientată, în vederea “defascizării” țării.
1945 - După Auschwitz, trupele sovietice eliberează lagărul german de concentrare de la Birkenau (Polonia) și pe cei 5200 de prizonieri care se mai aflau acolo, continuând înaintarea pe teritoriul Poloniei.
1949 - Este înființat Consiliul Internațional al Muzicii.
1952 - În România, are loc o nouă reformă monetară.
1955 – Se naște omul politic francez Nicolas Sarkozy, preşedinte al Franţei.
1977 - Paul Goma distribuie mai multor diplomaţi din Bucureşti o scrisoare deschisă de adeziune la «Carta 77», care a fost o inițiativă civică, de disidență, din Cehoslovacia, între 1977 și 1992. Numele a fost omonim cu documentul Carta 77, redactat în ianuarie 1977.
1979 – Moare istoricul Barbu Theodorescu, folclorist şi editor, exeget al operei lui Nicolae Iorga.
1986 – Are loc catastrofa navetei spațiale americane “Challenger”, a cărei explozie la 75 de secunde de la lansare a provocat moartea celor 7 astronauți aflați la bord. A fost vazută în direct la televiziune de zeci de milioane de spectatori îngroziti.
1990 -Are loc Prima mineriadă. În Piața Victoriei din București se înfruntă două tabere: una a simpatizanților FSN și cealaltă a partidelor politice care protestează împotriva hotărârii FSN de a participa la alegeri.
1998 - Miniştrii şi secretarii de stat ai PD se retrag din Guvernul României, urmând să-şi depună demisiile la începutul şedinţei Executivului. Decizia a fost luată de Consiliul Politic al PD, după o ultimă rundă de negocieri cu partenerii de coaliţie. Conducerea partidului a stabilit ca PD să rămână în coaliţie şi să acorde Guvernului sprijin parlamentar.
1999 -La București, este înființată Academia Română de Aviație, prin reorganizarea Centrului de Perfecționare a Personalului din Aviația Civilă.
2000 – Moare Aurel Grigoraş, dirijorul Corului Radiodifuziunii Române timp de peste 30 de ani.
2001 -Are loc naufragiul vasului ucrainean Pamiat Merkuria în Marea Neagră, soldat cu decesul a 16 persoane și dispariția altor 3.
2011 – Este declanșată Primăvara Arabă în Djibouti, care este o republică semiprezidențială, cu puterea executivă exercitată de guvernul central, iar puterea legislativă exercitată atât de parlament cât și de guvern.