Anul 1979 este un punct de referință pentru sportul băimărean, în acest an fiind înființat ,,Clubul Sportiv Școlar nr.2”. Acest club sportiv a fost creat pentru a valorifica talentele sportivului băimărean, deoarece în perioada respectivă, Baia Mare era considerată a doua capitală a sportului românesc. În septembrie 1979, clubul sportiv băimărean își începe activitatea pe lângă Școala Generală nr.4, baza sportivă nefiind finalizată în acele vremuri. Primele ramuri sportive ale clubului au fost: atletism, înot, fotbal, handbal, rugby, schi alpin și volei. Trei ani mai târziu, singurele ramuri care rămân sunt handbalul, rugby-ul, schi alpin și voleiul, iar peste patru ani se înființează secția de baschet. În anii 1999 și 2003 se înființează secția de lupte și secția de scrimă. În prezent, Clubul Sportiv Școlar nr. 2 Baia Mare dispune de zece secții sportive: baschet, box, fotbal, gimnastică ritmică, handbal, înot, lupte, rugby, scrimă și volei.
În sezonul 2017/2018, echipa de handbal CSȘ 2 Baia Mare a obținut locul doi în cadrul Campionatelor Naționale de junioare I, iar acum un an, mai exact în sezonul 2019/2020, echipa s-a calificat la Turneul Final Valoare, partida împotriva echipei Unirea Sânicolau fiind unul dintre cele mai importante meciuri câștigate (45-20). Anul acesta echipa antrenată de Sorin Rădulescu, CSȘ 2 Baia Mare, a obținut două succese răsunătoare, în cadrul Campionatului Național de handbal feminin junioare I, nimicind echipa ACS Tonic 1910 Oradea cu scorul de 39 la 15, talentata Oana Borș marcând nu mai puțin de 11 goluri. Dar acesta nu este singurul rezultat de acest gen, handbalistele de la CSȘ 2 au câștigat la o diferență de 12 goluri, împotriva rivalei CS Marta Baia Mare (36-24).
Unele dintre handbalistele care au activat la acest club sportiv au promovat în ligiile superioare, confirmă antrenorul Sorin Rădulescu: Am avut sportive care au fost promovate la alte echipe, în Divizia A. E plin Ardealul de ele. De exemplu am avut sportive la Oradea, la fostul Chișinău, la Cluj, la Mioveni și la multe alte echipe. Fiecare antrenor din cadrul CSȘ nr. 2 Baia Mare își constituie propria echipă, mergând din școală în școală sau din liceu în liceu, pentru a-și întregi lotul, confirmă tehnicianul echipei de handbal feminin al clubului sportiv băimărean: De exemplu, prima dată se face o inițiere, iar pe lângă asta m-am deplasat personal la școli și am reușit să adun sportivi. Fiecare antrenor merge la școli sau licee și își face o selecție.
Carantina instituită în urma situației pandemice a creat dificultăți echipelor de handbal de junioare de la CSȘ 2 Baia Mare, sportivele fiind nevoite să se antreneze de acasă pe WhatsApp, subliniază tehnicianul echipei: Situația pandemică ne-a creat dificultăți, din 30 de sportive de la grupa de inițiere, 15 au renunțat. Antrenamentele au fost inițiate pe WhatsApp, cu exerciții impuse, exerciții de cardio, sală de forță. La grupa mare de junioare I, la sfârșitul fiecărui antrenament, sportivele îmi trimiteau filmulețe ca să pot vedea cât au muncit. Unele au muncit mai mult, altele mai puțin. Mă bucur că în sfârșit putem desfășura antrenamentele în sala de sport.
În cadrul echipei n-au fost întâmpinate cazuri de SARS-CoV-2, handbalistele fiind testate o dată la două săptămâni, confirmă Sorin Rădulescu: Sunt foarte fericit că nu am întâmpinat cazuri de COVID-19, deoarece în momentul identificării unui singur caz, toată activitatea noastră va fi întreruptă. Sportivele noastre se testează o dată la două săptămâni, iar până în momentul de față nu am întâmpinat niciun caz.
Cele două succese obținute de către echipa de handbal junioare I CSȘ 2 Baia Mare le dă posibilitatea de a se califica din nou la Turneul Final Valoare, sportivele fiind motivate pentru a face acest pas.
Sursă foto: CSȘ 2 Baia Mare-site