joi, 22 octombrie
Războiul dintre Joe Biden și Donald Trump a ajuns în stradă
De Roberta-Ioana Vântu - luni, 31 august în categoria Politică
56

Distribuie pe rețelele de socializare

Între cei doi candidați la titlul de președinte al Statelor Unite ale Americii, există o dispută ce a condus la violențe între protestatarii „Black Lives Matter” și suporterii lui Trump.

Sâmbătă, 29 august, în Portland, un protestatar din gruparea Patriot Prayer a fost împușcat mortal în piept în timpul unei confruntări între protestatarii BLM și suporterii lui Trump. Ancheta se află încă în desfășurare, poliția negăsind încă vinovatul. 

Primarul Portland-ului, Ted Wheeler, a avertizat locuitorii să nu participe la asemenea manifestații de răzbunare și l-a acuzat pe Donald Trump pe Twitter de „dezbinare și ură asupra poporului”. Președintele SUA i-a răspuns acestuia pe aceeași rețea de socializare că „Portland nu va reveni niciodată la normal cât timp este un oraș condus de un idiot”. Acesta, a profitat de ocazie ca să îl acuze „de lipsă de conducere” și pe contracandidatul său, Joseph Biden. 

Biden nu s-a lăsat călcat în picioare de președinte și i-a răspuns cu o acuzație: „faptul că nu știe cum să își calmeze susținătorii, ca să nu mai apeleze la violență, arată doar ce lider slab este”. Joe Biden este susținut de democrații care sunt de părere că actele de violență din Portland sunt din cauza lui Trump, care a întreținut ura maselor prin mesaje retorice.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri