joi, 29 octombrie
Studiu realizat de Ministerul Educației și Cercetării-România
De Mihai Popan - luni, 31 august în categoria Educație și învățământ
6

Distribuie pe rețelele de socializare

În urma studiului realizat de Ministerul Educației și Cercetării din România, la finele lunii iulie și începutul lunii august, mai mult de jumătate dintre protagoniști și-au exprimat dorința de reluare a activităților ,,față în față”, proporția ajungând la 55%. Marea majoritate a părinților au optat pentru această abordare, iar cea mai agreată modalitate de reluare a cursurilor este cea în aer liber, sub forma laboratoarelor.

Se vor stabili noi reguli de comunicare și igienă pentru elevi, profesori și unități școlare. Filtrarea epidemologică și purtarea măștilor sunt unele dintre aspectele mai puțin agreate de către parinții copiilor mici, principala îngrijorare fiind în privința respectării acestor reguli.

Varianta cursurilor mixte a fost acceptată în proporție de 31%. În cazul împărțirii cursurilor, părinții sunt de părere că anumite ore trebuie predate la școală. O altă exprimare a fost introducerea cursurilor de dezvoltare personală în cadrul școlilor primare și cursuri de TIC pentru cei de la gimnaziu și liceu.

Desfășurarea cursurilor online este clasată în capătul listei, doar 14 optând pentru această variantă. În cazul în care aceasta va fi varianta aprobată, părinții au propus o serie de măsuri, cum sunt: sprijinul constant al profesorilor, interacțiunea zilnică și feed-back-ul constant. Cele mai mari girji ale părinților legate de această modalitate este lipsa comunicării, a interactiunii fizice și de asimilare a informațiilor.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri