vineri, 30 septembrie
Interviu cu Vasile Miriuță-tehnicianul echipei de fotbal CS Minaur Baia Mare
De Mihai Popan - joi, 14 ianuarie în categoria Interviuri
478

Distribuie pe rețelele de socializare

Vasile Miriuță a debutat ca fotbalist în anul 1988, la echipa la care în prezent este antrenor. După doar doi ani de la debut a semnat cu Dinamo București, iar mai apoi a fost determinat să plece la Gloria Bistrița, din cauza antrenorului Florin Halagian, care i-ar fi spus că nu va juca nicio partidă pentru ,,câinii roșii”, în mandatul său de tehnician.

În anul 1992 a semnat cu echipa maghiară Gyor, devenind un jucător important al echipei. Un an mai târziu a semnat cu Bourges, revenind după un sezon înapoi la echipa maghiară.

Cea mai bună performanță a sa ca jucător a fost promovarea echipei germane Energie Cottbus în Bundesliga(2000), fiind eliberat de contract după doi ani de la promovare, în ciuda faptului că era un jucător de bază al echipei.

În Liga I a antrenat echipele Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dinamo București, FC Hermannstadt.

Vasile Miriuță, tehnicianul echipei Minaur Baia Mare, a declarat pentru 24mm.ro:

M.P.: Povestiți-ne o amintire de la debutul în fotbal, de la echipa FC Baia Mare, ca jucător.

V.M.: Prima dată am ajuns în cadrul echipei FC Baia Mare în anul 1987 în decembrie, mă luaseră de la echipa FC Baia Sprie, întâlnindu-ne în cadrul unui turneu de sală, la care au participat jucători valoroși, cum ar fi Lucică Bălan, de la Steaua București. Practic a fost un turneu cu mai multe echipe, sala fiind plină. Aceasta a fost prima mea amintire legată de această echipă. A fost minunat să joc la vârsta de 18 ani cu acești jucători.


M.P.: Care este metoda dumneavoastră de a motiva jucătorii?

V.M.: În primul rând, cu jucătorii trebuie să fii corect și să-i respecți pentru că dacă le dai aceste două lucruri, poți și să-i motivezi. 


M.P.: Cu ce gând vă întoarceți să antrenați echipa la care ați debutat ca jucător?

V.M.: În primul rând, am venit cu gânduri bune, altfel nu veneam niciodată la Baia Mare. Am venit acasă și am ales cu sufletul și cred că am ajuns la maturitatea profesională. Pot să ajut clubul acesta, pentru că am jucat câțiva ani în acest oraș și a fost timpul să mă întorc acasă, după o discuție cu domnul primar Cătălin Cherecheș. Până la urmă, orașul sau județul merită o echipă de divizia B, momentan suntem în Divizia C și vom încerca să promovăm și sunt sigur că vom promova. Am venit acasă ca să dau înapoi ceea ce mi-a oferit și clubul, pentru că în alt oraș nu mergeam niciodată.

 

M.P.: Care a fost relația dumneavoastră cu Laurențiu Reghecampf, amândoi făcând parte din lotul echipei Energie Cottbus, care a promovat în Bundesliga?

V.M.: A fost o relație excelentă, Reghe aflându-se în lotul echipei în momentul în care am ajuns. Am jucat împreună trei ani și am stat tot timpul acesta în aceeași cameră, relația noastră fiind una foarte bună.


M.P.: Care sunt obiectivele dumneavoastră în cadrul acestui club?

V.M.: În primul rând, ne dorim să promovăm, acesta fiind principalul obiectiv, iar mai apoi realizarea unui club puternic, începând cu echipele de juniori, pentru că Maramureșul a dat tot timpul jucători de valoare. Este timpul să creștem din nou jucători de valoare, care să reprezinte Maramureșul.

 

M.P.: Ați jucat în campionatul Ungariei, Germaniei și al României, dar ați și antrenat în aceste campionate. Unde a fost cel mai bine să evoluați atât ca și jucător, cât și ca antrenor?

V.M.: La Ferencvaros m-am simțit foarte bine ca jucător, cât și la Gyor, la Cottbus unde am jucat în Bundesliga, trei ani de zile. Ca și antrenor m-am simțit mai bine în România, trebuie să recunosc. Am antrenat și în Ungaria, Germania dar în România m-am simțit mai bine ca și antrenor.


M.P.: Care au fost cele mai importante meciuri ca jucător?

V.M.: Ca jucător pot să spun că au fost meciuri frumoase, cum ar fi debutul la echipa națională a Ungariei, când am jucat cu Italia la Parma. A fost ceva senzațional. Plus promovarea cu Cottbus în Bundesliga, ultimul meci cu Koln, când am învins cu 2-0, marcând un gol și dând o pasă de gol. Au fost mai multe meciuri frumoase. 


M.P.: Cum a fost perioada petrecută în Germania?

V.M.: A fost o perioadă senzațională, nu am crezut că plecând la 30 de ani în Germania mă voi simți atât de bine, pentru că m-am simțit bine în Ungaria, jucând la cea mai bună echipă maghiară, nu mi-am dorit să plec, dar din cauza unor probleme financiare, a trebuit să vândă câțiva jucători, unul dintre aceștia fiind eu. În Germania au fost cinci ani de vis, alții la 30 de ani își încheie cariera fotbalistică, iar eu la 30 de ani am plecat și am mai jucat încă cinci ani.


M.P.: Cu cine ați avut sau aveți cea mai strânsă prietenie din fotbal?

V.M.: Am mulți prieteni, dar cu unul am o legătură strânsă. Am mai mulți prieteni, am prieteni și din alte ligi din afară, cu care am jucat în Germania. Am rămas în relații bune cu majoritatea jucătorilor cu care am jucat, dar și a antrenorilor pe care i-am avut.


M.P.: Ce ați dori să schimbați la echipa Minaur Baia Mare?

V.M.: E greu de spus, în primul rând aș vrea să-i dau o culoare echipei, o nouă formă de joc, pentru că n-am urmărit echipa. Acum o lună sau două m-am uitat la niște jocuri și încerc să-i dau o identitate de joc. Minaur Baia Mare trebuie să demonstreze că este cea mai bună echipă din această serie și asta trebuie să o demonstrăm pe teren, iar pentru asta echipa trebuie să aibă identitate.


M.P.: O primă impresie despre această echipă.

V.M.: Am o impresie bună, de câteva zile am întâlnit niște băieți faini, cum zicem noi în Maramureș. Se pregătesc intens, sunt muncitori și modești. Până în momentul de față am avut două discuții cu ei și le-am spus ceea ce-mi doresc eu de la ei. În timp o să ne cunoaștem din ce în ce mai bine. Am întâlnit un grup unit și împreună vom realiza ceea ce ne dorim.


M.P.: Aveți de gând să transferați noi jucători?

V.M.: Au venit niște jucători, pentru că lotul avea nevoie de întăriri. Trebuie să vedem de acuma ce va fi, pentru că este foarte greu în momentul de față să aduci jucători noi, liber de contract sau pe o sumă de transfer, dar vom vedea ce jucători vom putea aduce la echipă, iar Minaur Baia Mare are nevoie de jucători de valoare.


M.P.: Cum a lăsat domnul Dorin Toma echipa, după ce a activat ca și tehnician în cadrul echipei timp de șapte ani?

V.M.: Eu zic că a făcut o treabă bună, echipa a fost tot timpul în față și-mi pare rău că nu au reușit să promoveze. După părerea mea, Dorin Toma a făcut o treabă bună cu această echipă. 


 


 


 


 


 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Bugetul pentru etapa a treia din programul Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în mai puțin de un minut

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Bugetul alocat pentru a treia etapă a programului „Rabla pentru Electrocasnice”, sesiunea de ...
economie România 2021 Rabla

Președintele României, Klaus Iohannis: „Autorităților nu le este ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale”

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Autorităților nu le este niciodată ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi ...
pandemie Covid-19 Sars-CoV-2 măsuri

Taxele pentru mașinile poluante ar putea fi mărite: „Degeaba investim, dacă înmatriculările la cele vechi sunt la liber”

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În țara noastră sunt înmatriculate mai multe mașini second hand, în comparație cu cele noi, ...
taxe impozit majorări Ministrul Mediului

Va fi realizată o piață tradițională și în localitatea Bogdan Vodă

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În ședința de ieri, aleșii județeni au acordat vot favorabil hotărârii prin care Consiliul ...
Consiliul Județean Maramureș CJMM 2021

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Pensiile speciale, minciuna preferată a USR-iștilor”

Daiana Toma-Cioran - dec. 8, 2021
Pensiile speciale, tema preferată a USR-iștilor! În frunte cu Cioloș, aceștia își închipuie că ...
Deputat Maramureș Gheorghe Șimon Putere

În 2022 bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru acordarea de vouchere a fost pus în dezbatere publică. ...
România 2022 vouchere bugetari

Guvernul vrea să adopte bugetul de stat pentru 2022 până pe 24 decembrie

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern, că bugetul de stat ...
Guvern premier pim-ministru Nicolae Ciuca

PNDR: Evaluarea cererilor de finanțare depuse în cadrul submăsurilor pentru instalarea tinerilor fermieri și dezvoltarea fermelor mici a fost finalizată

Petruța Gromucz - nov. 25, 2021
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat finalizarea evaluării cererilor de ...
fermieri ferme finanțare cereri de finanțare

ONG-urile și instituțiile de învățământ pot aplica pentru granturi de până la 15.000 de dolari în cadrul Programului anual de finanțări al Ambasadei SUA la București!

Petruța Gromucz - nov. 23, 2021
Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Biroul de Diplomație Publică, a anunțat ...
fonduri instituții de învățământ ONG granturi

A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de investiții ”Variantă de ocolire Baia Mare”

Petruța Gromucz - nov. 19, 2021
A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de ...
varianta ocolitoare studiu de fezabilitate drumuri CJMM

Vor fi operate zboruri externe regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș

Petruța Gromucz - nov. 17, 2021
Potrivit unui comunicat publicat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, ...
zboruri externe Maramureș aeroport noi zboruri

Peste 105 milioane de lei pentru servicii socio-educaționale, modernizarea infrastructurii rutiere și sprijinirea mediului de afaceri, prin POR

Petruța Gromucz - nov. 16, 2021
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat semnarea a 25 de noi ...
POR finanțare dezvoltare contracte de finanțare

POIM: Finanțare în valoare de 18 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”

Petruța Gromucz - nov. 15, 2021
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis în acest weekend semnarea a 37 noi ...
Baia Mare finanțare Spitalul Județean ,,Dr. Constantin Opriș” MIPE

Au fost aprobate primele documente pentru demararea PNRR. România va beneficia de prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro până la finalul anului

Petruța Gromucz - nov. 12, 2021
Guvernul a adoptat în 10 noiembrie 2021, două memorandumuri prin carea mandatat Ministerul ...
PNRR România memorandum Guvern

Expoziție itinerantă ,,Din zestrea Maramureșului”, la Craiova

Petruța Gromucz - nov. 11, 2021
Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 11:00, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de ...
expoziție Maramureș tradiție muzeu

Au fost semnate noi contracte de finanțare pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție destinate elevilor și personalului medical

Petruța Gromucz - nov. 10, 2021
Autoritatea de Management pentru POIM 2014-2020 a asigurat semnarea a 3 noi contracte de ...
contracte de finanțare finanțare management echipamente de protecție

O nouă rundă pentru Rabla pentru Electrocasnice și lansarea a 3 noi programe: instalarea de panouri fotovoltaice și staţii de încărcare pentru maşinile electrice și un program dedicat construcției pistelor de biciclete

Petruța Gromucz - nov. 8, 2021
Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a anunțat la la sfârșitul săptămânii ...
Rabla electrocasnice sesiune nouă fonduri

Un nou liberal demisionează din grupul parlamentar al PNL acuzând „distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul”

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
După ce fostul președinte PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL și ...
politică Partidul Național Liberal PNL demisii

S-a redeschis Centrul de vaccinare de la Caspev Baia Mare. Unde se mai pot vaccina băimărenii?

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
Centrul de vaccinare de la Caspev (strada Săsarului numărul 3) s-a redeschis, aici, băimărenii ...
Baia Mare Maramureș Cătălin Cherecheș Centre de vaccinare

PNRR, aprobat de Consiliul UE! România urmează să primească o prefinanțare de 3,8 miliarde de euro

Petruța Gromucz - oct. 29, 2021
Miniștrii economiei și finanțelor au anunțat ieri, 28 octombrie 2021, aprobarea evaluării ...
PNRR Consiliul UE prefinanțare plan național