miercuri, 20 octombrie
Interviu cu Vasile Miriuță-tehnicianul echipei de fotbal CS Minaur Baia Mare
De Mihai Popan - joi, 14 ianuarie în categoria Interviuri
415

Distribuie pe rețelele de socializare

Vasile Miriuță a debutat ca fotbalist în anul 1988, la echipa la care în prezent este antrenor. După doar doi ani de la debut a semnat cu Dinamo București, iar mai apoi a fost determinat să plece la Gloria Bistrița, din cauza antrenorului Florin Halagian, care i-ar fi spus că nu va juca nicio partidă pentru ,,câinii roșii”, în mandatul său de tehnician.

În anul 1992 a semnat cu echipa maghiară Gyor, devenind un jucător important al echipei. Un an mai târziu a semnat cu Bourges, revenind după un sezon înapoi la echipa maghiară.

Cea mai bună performanță a sa ca jucător a fost promovarea echipei germane Energie Cottbus în Bundesliga(2000), fiind eliberat de contract după doi ani de la promovare, în ciuda faptului că era un jucător de bază al echipei.

În Liga I a antrenat echipele Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dinamo București, FC Hermannstadt.

Vasile Miriuță, tehnicianul echipei Minaur Baia Mare, a declarat pentru 24mm.ro:

M.P.: Povestiți-ne o amintire de la debutul în fotbal, de la echipa FC Baia Mare, ca jucător.

V.M.: Prima dată am ajuns în cadrul echipei FC Baia Mare în anul 1987 în decembrie, mă luaseră de la echipa FC Baia Sprie, întâlnindu-ne în cadrul unui turneu de sală, la care au participat jucători valoroși, cum ar fi Lucică Bălan, de la Steaua București. Practic a fost un turneu cu mai multe echipe, sala fiind plină. Aceasta a fost prima mea amintire legată de această echipă. A fost minunat să joc la vârsta de 18 ani cu acești jucători.


M.P.: Care este metoda dumneavoastră de a motiva jucătorii?

V.M.: În primul rând, cu jucătorii trebuie să fii corect și să-i respecți pentru că dacă le dai aceste două lucruri, poți și să-i motivezi. 


M.P.: Cu ce gând vă întoarceți să antrenați echipa la care ați debutat ca jucător?

V.M.: În primul rând, am venit cu gânduri bune, altfel nu veneam niciodată la Baia Mare. Am venit acasă și am ales cu sufletul și cred că am ajuns la maturitatea profesională. Pot să ajut clubul acesta, pentru că am jucat câțiva ani în acest oraș și a fost timpul să mă întorc acasă, după o discuție cu domnul primar Cătălin Cherecheș. Până la urmă, orașul sau județul merită o echipă de divizia B, momentan suntem în Divizia C și vom încerca să promovăm și sunt sigur că vom promova. Am venit acasă ca să dau înapoi ceea ce mi-a oferit și clubul, pentru că în alt oraș nu mergeam niciodată.

 

M.P.: Care a fost relația dumneavoastră cu Laurențiu Reghecampf, amândoi făcând parte din lotul echipei Energie Cottbus, care a promovat în Bundesliga?

V.M.: A fost o relație excelentă, Reghe aflându-se în lotul echipei în momentul în care am ajuns. Am jucat împreună trei ani și am stat tot timpul acesta în aceeași cameră, relația noastră fiind una foarte bună.


M.P.: Care sunt obiectivele dumneavoastră în cadrul acestui club?

V.M.: În primul rând, ne dorim să promovăm, acesta fiind principalul obiectiv, iar mai apoi realizarea unui club puternic, începând cu echipele de juniori, pentru că Maramureșul a dat tot timpul jucători de valoare. Este timpul să creștem din nou jucători de valoare, care să reprezinte Maramureșul.

 

M.P.: Ați jucat în campionatul Ungariei, Germaniei și al României, dar ați și antrenat în aceste campionate. Unde a fost cel mai bine să evoluați atât ca și jucător, cât și ca antrenor?

V.M.: La Ferencvaros m-am simțit foarte bine ca jucător, cât și la Gyor, la Cottbus unde am jucat în Bundesliga, trei ani de zile. Ca și antrenor m-am simțit mai bine în România, trebuie să recunosc. Am antrenat și în Ungaria, Germania dar în România m-am simțit mai bine ca și antrenor.


M.P.: Care au fost cele mai importante meciuri ca jucător?

V.M.: Ca jucător pot să spun că au fost meciuri frumoase, cum ar fi debutul la echipa națională a Ungariei, când am jucat cu Italia la Parma. A fost ceva senzațional. Plus promovarea cu Cottbus în Bundesliga, ultimul meci cu Koln, când am învins cu 2-0, marcând un gol și dând o pasă de gol. Au fost mai multe meciuri frumoase. 


M.P.: Cum a fost perioada petrecută în Germania?

V.M.: A fost o perioadă senzațională, nu am crezut că plecând la 30 de ani în Germania mă voi simți atât de bine, pentru că m-am simțit bine în Ungaria, jucând la cea mai bună echipă maghiară, nu mi-am dorit să plec, dar din cauza unor probleme financiare, a trebuit să vândă câțiva jucători, unul dintre aceștia fiind eu. În Germania au fost cinci ani de vis, alții la 30 de ani își încheie cariera fotbalistică, iar eu la 30 de ani am plecat și am mai jucat încă cinci ani.


M.P.: Cu cine ați avut sau aveți cea mai strânsă prietenie din fotbal?

V.M.: Am mulți prieteni, dar cu unul am o legătură strânsă. Am mai mulți prieteni, am prieteni și din alte ligi din afară, cu care am jucat în Germania. Am rămas în relații bune cu majoritatea jucătorilor cu care am jucat, dar și a antrenorilor pe care i-am avut.


M.P.: Ce ați dori să schimbați la echipa Minaur Baia Mare?

V.M.: E greu de spus, în primul rând aș vrea să-i dau o culoare echipei, o nouă formă de joc, pentru că n-am urmărit echipa. Acum o lună sau două m-am uitat la niște jocuri și încerc să-i dau o identitate de joc. Minaur Baia Mare trebuie să demonstreze că este cea mai bună echipă din această serie și asta trebuie să o demonstrăm pe teren, iar pentru asta echipa trebuie să aibă identitate.


M.P.: O primă impresie despre această echipă.

V.M.: Am o impresie bună, de câteva zile am întâlnit niște băieți faini, cum zicem noi în Maramureș. Se pregătesc intens, sunt muncitori și modești. Până în momentul de față am avut două discuții cu ei și le-am spus ceea ce-mi doresc eu de la ei. În timp o să ne cunoaștem din ce în ce mai bine. Am întâlnit un grup unit și împreună vom realiza ceea ce ne dorim.


M.P.: Aveți de gând să transferați noi jucători?

V.M.: Au venit niște jucători, pentru că lotul avea nevoie de întăriri. Trebuie să vedem de acuma ce va fi, pentru că este foarte greu în momentul de față să aduci jucători noi, liber de contract sau pe o sumă de transfer, dar vom vedea ce jucători vom putea aduce la echipă, iar Minaur Baia Mare are nevoie de jucători de valoare.


M.P.: Cum a lăsat domnul Dorin Toma echipa, după ce a activat ca și tehnician în cadrul echipei timp de șapte ani?

V.M.: Eu zic că a făcut o treabă bună, echipa a fost tot timpul în față și-mi pare rău că nu au reușit să promoveze. După părerea mea, Dorin Toma a făcut o treabă bună cu această echipă. 


 


 


 


 


 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

A fost adoptat programul de lucru al Comisiei Europene pentru 2022

Petruța Gromucz - oct. 20, 2021
Comisia Europeană a adoptat ieri, 19 octombrie 2021, programul său de lucru pentru 2022, care ...
program de lucru Comisia Europeană Europa Europa verde

5 proiecte aprobate pentru finanțare, în valoare de aproximativ 6 milioane de euro, în cadrul apelului „Drepturile omului – implementare la nivel național”

Petruța Gromucz - oct. 20, 2021
Fondul Român pentru Dezvoltare Socială a publicat săptămâna trecută lista proiectelor aprobate ...
Fondul Român pentru Dezvoltare Socială proiecte aprobare dreprurile omului

Miniștrii propuși de Cioloș vor fi audiați în comisiile parlamentare de specialitate. Guvernul Cioloș va fi votat mâine

Daiana Toma-Cioran - oct. 19, 2021
Miniştrii propuşi de prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş vor fi audiaţi astăzi în comisiile ...
vot Parlament 2021 România

APIA efectuează plăți în avans pentru Campania 2021

Petruța Gromucz - oct. 19, 2021
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a informat ieri, 18 octombrie 2021, ...
economie APIA plăți în avans plăți

Beneficiarii POPAM cu polițe de asigurări de la City Insurance trebuie să prezinte o nouă poliță de asigurare conform legislației în vigoare

Petruța Gromucz - oct. 18, 2021
Autoritatea de Supraveghere Financiară din România a retras autorizația de funcționare a ...
Programul operațional pentru pescuit și afaceri maritime POPAM asigurare city insurance

Președintele Colegiului Medicilor vrea suspendarea medicilor care transmit mesaje antivacciniste: „Pun în pericol sănătatea publică”

Daiana Toma-Cioran - oct. 18, 2021
Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, își dorește ca toți medicii care prezintă în ...
actualități președinte Colegiu Medicilor pandemie

Cum arată cabinetul lui Dacian Cioloș și programul de guvernare?

Daiana Toma-Cioran - oct. 18, 2021
Aseară, Biroul Național al USR a finalizat lista de miniștri și forma finală a programului de ...
politică Guvern nou România

Au fost aprobate scenariile pentru desfășurarea cursurilor unităților de învățământ din județul Maramureș. Cinci unități își vor desfășura cursurile în sistem online

Petruța Gromucz - oct. 17, 2021
Subprefectul Rudolf Stauder a declarat că a avut loc ședința extraordinară a Comitetului ...
educație învățământ cursuri clase

Florin Cîțu: „Am livrat ce așteptau românii: o puternică creștere economică și reducerea deficitelor”. Salariul minim pe economie va crește cu 11%

Petruța Gromucz - oct. 16, 2021
Florin Cîțu a susținut astăzi o conferință de presă în care a discutat despre creșterea ...
economie România creștere economică creștere salarială

Municipiul Sighetu Marmației intră de astăzi în carantină. Ce măsuri au fost instituite?

Petruța Gromucz - oct. 14, 2021
Subprefectul Rudolf Stauder, președintele CJSU a declarat că s-a primit de la nivel central ...
Sighetu Marmației Maramureș carantină măsuri

Dacian Cioloș, premierul desemnat: „Oricine îşi va asuma guvernarea în următoarele luni va face un sacrificiu”

Daiana Toma-Cioran - oct. 14, 2021
Dacian Cioloş a spus că oricine îşi va asuma guvernarea în următoarea perioadă „va face un ...
premier desemnat România 2021

Negocierile dintre Cioloș, Kelemen și Cîțu au fost un mare eșec. Florin Cîțu: „Responsabilitatea este a coaliției USR, PSD, AUR”

Daiana Toma-Cioran - oct. 14, 2021
Dacian Cioloş, prim-ministrul desemnat a discutat, ieri, aproximativ o oră cu Florin Cîțu, ...
politică negocieri USR PNL

Prefinanțare în valoare de 822 milioane de euro pentru PNRR-ul Slovaciei

Petruța Gromucz - oct. 14, 2021
Comisia Europeană a anunțat ieri, 13 octombrie 2021, plata prin intermediul Mecanismului de ...
PNRR Slovacia Comisia Europeană mecanismul de redresare și reziliență

Ludovic Orban își depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților

Daiana Toma-Cioran - oct. 13, 2021
Ludovic Orban îşi depune astăzi, la ora 12,00, demisia din funcţia de preşedinte al Camerei ...
Camera Deputaților președinte Ludovic Orban 2021

Liderii USR, PNL și UDMR se întâlnesc astăzi să discute despre formarea unei majorități

Daiana Toma-Cioran - oct. 13, 2021
Premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloş, se va întâlni astăzi cu ...
politică România 2021 Dacian Cioloș

Codul Ocupațiilor din România va fi actualizat. 100 de meserii noi ar urma să fie implementate

Petruța Gromucz - oct. 13, 2021
Ministerul Muncii pregătește actualizarea codurilor ocupațiilor din România. Modificarea vine în ...
COR codul Ocupațiilor din România locuri de muncă noi locuri de muncă

Raed Arafat a anunțat noi măsuri pentru gestionarea pandemiei

Daiana Toma-Cioran - oct. 12, 2021
Șeful DSU, Raed Arafat, a semnat mai multe ordine care vizează gestionarea pandemiei, în ...
Raed Arafat 2021 România pandemie

Dacian Cioloş a invitat PNL, UDMR şi minorităţile naţionale la negocieri. Ce spun politicienii români despre desemnarea lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru

Daiana Toma-Cioran - oct. 12, 2021
Dacian Cioloș, prim-ministrul desemnat de către președintele Klaus Iohannis, i-a invitat pe ...
politică Dacian Cioloș desemnat prim-ministru

Ionel Bogdan, soluții pentru dezvoltarea județului Maramureș: va fi construit un Aquapark, va fi dezvoltat turismul și vor fi susținuți producătorii locali

Petruța Gromucz - oct. 12, 2021
În urma unei întâlniri de lucru cu Marcel Boloș, directorul ADR Nord-Vest, președintele ...
administrație Ionel Bogdan Baia Mare Maramureș

Măsura 1 – microgranturi va fi relansată pe 25 octombrie 2021. Preînscrierea în aplicație începe din 18 octombrie 2021

Petruța Gromucz - oct. 12, 2021
Ministerul Econonomiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a anunțat ieri că Măsura ...
economie măsura 1 microgranturi fonduri externe nearambursabile