Obiectivele pe 2021 sunt axate pe zona de infrastructură, dar și alte obiective de interes importante pentru județul Maramureș. Ca infrastructură rutieră, un obiectiv este finalizarea și depunerea documentației pe fonduri europene pentru „Centura metropolitană a municipiului Baia Mare”, pentru „Centura municipiului Sighetu Marmației”, pentru drumul expres Baia Mare-Satu Mare și pentru drumul expres Baia Mare-Sălaj. În plus, un alt obiectiv este finalizarea aplicației de finanațare pentru depunerea proiectului pe fonduri europene pe infrastructura pe drumurile județene, proiectul „Mara Nord”, un proiect de 82 de kilometri de drum județean.
Al doilea obiectiv pe infrastructură este finalizarea actualelor proiecte de infrastructură, Drumul Nordului lotul 1 și lotul 2, până în toamnă, Valea Izei și Valea Ruscovei pâna la jumătatea acestui an.
Tot în acest an se va finaliza și aplicația de finanțare pentru Aeroportul Internațional Maramureș, pentru a se putea scoate la licitație lucrările pentru noul terminal de pasageri.
Un alt obiectiv este dezvoltarea parcurilor industriale, se vor face parteneriate cu localitășile din Maramureș. În acest sens, începând cu această lună (ianurie 2021) s-au făcut programări cu potențiali investitori străini, săptămâna viitoare va avea loc o primă întâlnire cu un grup de investitori din Germania.
Un alt proiect important pentru Maramureș este depozitarea deșeurilor. Acum se încearcă găsirea unor zone pentru depozitarea deșeurilor în județul Maramureș. Președintele Consiliului Județean Maramureș va cere un audit pentru a se verifica dacă au fost respectate toate normele legale în vederea implementării proiectului „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor de la Sârbi-Fărcașa”, dar și în ceea ce privește depozitarea deșeurilor pe platformele amenajate temporar la nivelul județului.
„Am cerut colegilor să identifice o societate comercială cu expertiză pe zona de mediu care să realizeze un audit pe tot ce înseamnă deșeuri la nivelul județului Maramureș. Oamenii trebuie să știe cum s-au cheltuit fondurile alocate pe acest segment, dar și să aflăm cu toții cum am ajuns în impasul actual”, a declarat Președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.
Discuțiile legate de depozitrea deșeurilor continuă cu primarii localităților din județ, cu agenții economici și cu administratorii privați ai suprafețelor de teren pe care pot fi amanejate aceste platforme temporare de depozitare a deșeurilor menajere astfel încât problema să fie rezolvată în cel mai scurt timp.
„Îi rog pe maramureșeni să înțeleagă nevoia depozitării deșeurilor. Este o situație pe care nu am creat-o eu sau colegii mei, este o situație pe care trebuie să o rezolvăm. De obicei îmi place să vin în fața dumneavoastră cu soluții la probleme și nu cu probleme, însă văzând dezbaterile din spațiul public, văzând că un fost consilier județean PSD a fost cel mai vocal, văzând ca domnul Cosmin Butuza, fost Secratar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului, mâna dreaptă și stângă a lui Gabriel-Valer Zetea face petiții de demitere a Președintelui Consiliului Județean, un gest absolut absurd pentru proasta gestionare a deșeurilor în condițile în care am preluat o situație pe care nu a rezolvat-o în patru ani de zile, o situație dezastruasă și pe care încerc să o rezolv împreună cu colegii mei, să găsesc o soluție astfel încât să nu creștem tarifele foarte mult, să nu punem presiune pe bugetele locale și pe buzunarele cetățenilor și, sigur, să avem unde să ducem deșeurile”, a spus Ionel Bogdan, Președintele CJMM.