luni, 19 octombrie
Spectacolul folcloric „Joc în sat”
De Petruța Gromucz - luni, 17 august în categoria Evenimente
32

Distribuie pe rețelele de socializare

În duminica de după „Adormirea Maicii Domnului”, 16.08.2020, maramureșenii s-au adunat cu mic și mare la Teatrul de Vară să admire spectacolul folcloric „Joc în sat” organizat de Ansamblul Folcloric Național Transilvania.

Spectacolul s-a desfășurat între orele 18:00 și 20:00, iar toți cei prezenți s-au bucurat de cântece celebre din folclorul românesc, interpretate cu mare drag de tinerii solişti ai Maramureşului, precum şi de invitaţii de suflet ai Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania: Vasile Coca, Petrică Muresan, Gabriela Ardusatan, Sonia Rațiu, Vasile Pop, Cecilia Bozga, Ghiță Breban, Marcela Latiș, Mariana Cușner, Denis Cupșe, Bianca Latiș, Vlad Florentina și Aida Lihet.

O rutină zilnică

Marcela Latiș, o tânără iubitoare a muzicii populare, face parte din Ansamblul Folcloric Național Transilvania și ne declară că muzica populară este deja în rutina ei zilnică și cântă cu drag deoarece moștenește vocea de la tatăl ei.

Ca o familie

Cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mureșan, spune că acest gen muzical reprezintă totul pentru el și că atunci când nu poate cânta în fața unui public, se simte inutil. Astăzi a fost prima lui apariție pe scenă după perioada carantinei și încântat afirmă: „nu știți cu cât drag mi-am lăcuit cizmele azi”.

O pasiune

În ciuda vremii nefavorabile, Rodica G., a participat la acest eveniment cu mare drag, deoarece muzica și dansul popular reprezintă un mod de viață pentru dânsa.

Aida Lihet, Florentina Vlad, Sonia Rațiu și Ghiă Breban

     

Ansamblul Folcloric Național Transilvania

  Roberta VÂNTU

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri