joi, 22 octombrie
Ziua Limbii Române!
De Mihai Popan - luni, 31 august în categoria Cultură
13

Distribuie pe rețelele de socializare

Astăzi, 31 august 2020, este sărbătorită ,,Ziua Limbii Române”. Sărbătoarea a fost promulgată de fostul președinte al României, Traian Băsescu, la 13 martie 2013 și publicată în Monitorul Oficial la 19 martie 2013. Conform Legii 53/2013 această zi poate fi sărbătorită de către autoritățile publice din România și de reprezentanțele diplomatice din străinătate.

Una dintre manifestații este arborarea Drapelului României, inclusă de Socieatatea Română de Televiziune și Radiodifuziune în programul său. Alte manifestații sunt intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice.

Comunitățile și asociațiile românești din Serbia, Bulgaria, Ungaria și Ucraina au fost de acord ca ziua de 31 august să fie considerată ,,Sărbătoare Națională” din anul 2012, în aceste state. Ca atare, aceste societăți au solicitat tuturor organizațiilor românești din lume să proclame ziua de 31 august ca ,,Ziua Limbii Române”.


În Moldova această zi se sărbătorește din anul 1990, în urma solicitărilor celor 700.000 de participanți ai Marii Adunări Naționale de la Chișinău din 27 august 1989. Această sărbătoare este celebrată sub numele de ,,Limba noastră cea română” sau ,,Ziua Limbii Române”.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri