marți, 20 octombrie
Ioan Gyuri Pascu-actor român
De Mihai Popan - luni, 31 august în categoria Cultură
47

Distribuie pe rețelele de socializare

Actorul și muzicianul român Ioan Gyuri Pascu s-a născut pe data de 31 august 1961, la Agnita, jud. Brașov. Debutează ca actor amator în anul 1977, într-o piesă școlară jucată la Casa de Cultură din Agnita. Pascu este considerat a fi ,,Copilul teribil” al divertismentului românesc, în cariera sa de actor punând accent pe satira politică și pe caracteristicile disfuncționalităților socio-culturale.

Datorită divertismentului, a muzicii și a interpretărilor sale actoricești, Pascu este considerat un artist polivalent. Cariera muzicală o începe la vârsta adolescenței, mai exact la 16 ani. De atunci, pe întreg parcursul carierei sale, abordează diferite stiluri muzicale, precum: pop, rock, blues și reggae. Fondează în anii 90 formații rock de succes, printre care se numără ,,The Blue Workers” sau ,,Pacific”. În anul 1987 devine membru al vestitului grup de umor Divertis, din care mai făceau parte în perioada anilor 90 și actorii Toni Grecu, Doru Antonesi și Florin-Viorel Constantin.  Pascu părăsește grupul în 2007, pentru a putea realiza o emisiune în cadrul postului de televiziune TVR 1, iar în următorii ani joacă într-un serial de comedie numit  „Vine Poliția!”. Se reîntoarce în grupul de umor, iar în anul 2009 se produce separarea grupului în două tabere din cauza unei neînțelegeri salariale.

La vârsta de 40 de ani începe să scrie și să publice cărți de spiritualitate și se specializează în eseuri despre misticism. Spre sfârșitul anului 2010, actorul român suferă un accident vascular cerebral și se recuperează la Spitalul Universitar din București. Spre sfârșitul carieri sale, susține spectacolul ,,Repetiție în Casa Inimii”și lansează „Imnul refugiaților”.

Pe data de 26 septembrie 2016, marele actor român Ioan Gyuri Pascu trece în neființă în urma unui infarct miocardic.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri