marți, 27 octombrie
Dorin Toma- antrenor CS Minaur Baia Mare
De Mihai Popan - vineri, 28 august în categoria Interviuri
95

Distribuie pe rețelele de socializare

Dorin Toma- antrenor CS Minaur Baia Mare


Dorin Toma a fost un fotbalist român profesionist, cu nu mai puțin de 89 de meciuri jucate și 3 goluri înscrise în prima ligă a fotbalului românesc. Are 105 de meciuri jucate în Liga a II a și 5 goluri marcate, peste 100 de meciuri jucate în Liga a III-a iar în competițiile europene are 11 meciuri jucate și două goluri înscrise. 

Cariera de fotbalist o începe în anul 1995, la clubul FC Maramureș, numit în prezent CS Minaur Baia Mare, iar peste 7 ani este transferat la una din echipele de top ale României, CFR Cluj. Poziția pe care a jucat este cea de fundaș central. 

Ca antrenor de fotbal are trecut în palmares un sezon și jumătate de Liga a IV-a, cinci sezoane de Liga a III-a și un sezon de Liga a II-a. În momentul de față activează ca antrenor la echipa băimăreană CS Minaur.

M.P.: Ce părere aveți despre schimbările care au avut loc la echipa CS Minaur, din ultimele săptămâni?

D.T.: ,,Unele schimbări sunt importante și mari. Din păcate, ratarea obiectivului de promovare în Liga a II a a produs schimbări în staff-ul administrativ, cât și în interiorul lotului de jucători. Încercăm integrarea mai multor jucători pentru noul sezon, deoarece după ratarea obiectivului am rămas cu puțini jucători din cauza neprelungirii contractelor. Acest lucru ne-a dat bătăi de cap, fiind nevoiți să căutăm jucători noi într-un timp scurt.”

M.P.: Bugetul echipei reprezintă un avantaj pentru achiziționarea de noi jucători?

D.T.: „Deocamdată nu se știe de ce buget vom beneficia în noul sezon. Momentan suntem în perioada de reconstrucție a echipei.”

M.P.: Care este cel mai important meci al echipei CS Minaur de când antrenați echipa?

D.T.: ,,Cel mai important meci a fost prima manșă din acest tur de baraj, disputat cu ACS Comuna Recea.”

M.P.: De cât timp sunteți antrenor al echipei băimărene?

D.T.: ,,La Minaur sunt antrenor de trei ani de zile. Am început totul de la zero, am adus jucători de la Ulmeni, după acel an de pauză al echipei, iar după aceea am promovat în Liga a III a. Obiectivul din primul an a fost clasarea echipei pe unul dintre cele șase locuri ale clasamentului. Dorința mea a fost să promovăm din primul an, dar acest lucru nu s-a putut. Următorul an a fost fixat obiectivul promovării în Liga a II a.”

M.P.: Care este relația dumneavoastră cu staff-ul tehnic al echipei?

D.T.: ,,Staff-ul tehnic al echipei este format de mine. Toate lucrurile decurg normal și ne aflăm într-o relație de colaborare.”

M.P.: În urma înfrângerii cu ACS Comuna Recea, mai mulți jucători au părăsit echipa. Cum se simte și ce a schimbat acest lucru?

D.T.: ,,După acest eșec al promovării, marea majoritate a jucătorilor nu au avut contracte, practic 95 la sută dintre jucători erau liberi de contract. Bineînțeles că aceștia au căutat alte echipe. Pentru o parte mă bucur că au făcut pasul spre Liga a II a, iar alții sunt în probe la echipe de Liga I, iar pe de altă parte nu sunt mulțumit de acest lucru pentru că am crescut o echipă întreagă, iar aceasta s-a destrămat. Acest lucru s-a produs și din cauza unei gestionări deficitare, iar în fotbal trebuie să se țină cont și de părerea antrenorului. Am avut împrumuturi de jucători și de la Hermannstadt, cum ar fi Oșan. Încercăm să readucem dintre jucători, dar momentan ne este greu. ”

M.P.: Vă pregătiți pentru achiziționarea unor noi jucători înainte de începerea noului sezon din 12 septembrie?

D.T.: ,,Bineînțeles, căutăm jucători și chiar am adus mulți jucători, dar nu putem să le dăm numele oficial până când nu vom știi 100%, doar atunci vom prezenta lotul echipei.”

M.P.: Câți jucători a achiziționat Minaur în momentul de față? Și cum s-au integrat în echipă?

D.T.: ,,Încă nu am achiziționat 100%. Luni sau marți vom ști exact cu ce jucători suntem la înțelegere și doar atunci vom putea oficializa lotul.”

M.P.: Cum a influențat ratarea promovării în Liga a II a psihicul jucătorilor?

D.T.: ,,Din păcate nu știu cum se simt jucătorii, deoarece au plecat a doua zi de la echipă. Am rămas cu 7 jucători, iar ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei zile dinaintea returului, nu face parte din fotbalul profesionist.”

M.P.: Ce părere aveți despre noul sistem de repartizare a echipelor din Liga a III-a?

D.T.: ,,Pe de o parte este un sistem bun. S-a ținut cont de costurile echipelor pentru deplasări, iar pe de altă parte este unul mult mai greu pentru că va promova o echipă din douăzeci și trebuie să treacă de două baraje tur-retur, ceea ce va fi o sarcină mult mai dificilă. Trebuie să pregătim echipa până la iarnă, iar din iarnă suntem nevoiți să mai facem câteva transferuri pentru că ne va fi foarte greu să ne îndeplinim obiectivele.”

M.P. :Liga a III a va începe în data de 12 septembrie 2020. Cum se simt jucătorii, înaintea startului de sezon?

D.T.: ,,Încă suntem în perioada de construcție a echipei. Avem mulți jucători în probe, încă nu știm cine va rămâne la echipă. De luni sperăm să știm lotul în proporție de 95%, iar atunci vă vom putea răspunde la această întrebare.”

M.P.: Care sunt obiectivele echipei Minaur pentru noul sezon?

D.T.: ,,După ce vom vedea exact lotul de jucători, vom stabili, împreună cu conducerea administrativă, obiectivele echipei. Vom analiza foarte bine situația și vom vedea la ce consens vom ajunge.”


 


 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri