duminică, 25 octombrie
,,Noaptea Muzeelor” va avea loc pe data de 14 noiembrie 2020!
De Daiana Toma-Cioran - vineri, 28 august în categoria Cultură
59

Distribuie pe rețelele de socializare

Ediția de anul acesta a Nopții Muzeelor se va desfășura pe data de 14 noiembrie 2020. Această dată a fost stabilită la nivel național, ca urmare a situației create de răspândirea rapidă a virusului SARS-COV-2. Data ințială a evenimentului a fost 16 mai, 18 mai fiind data la care se sărbătorește ,,Ziua Internațională a Muzeelor”.

Evenimentul a fost inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, în 2005, fiind condus în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Ediția de anul trecut a evenimentului ,,Noaptea Muzeelor” din România a acaparat interesul a peste 1 milion de vizitatori. În plus, anul acesta vizitatorii se pot bucura de inaugurarea Muzeului Național ,,Brătianu”, redeschiderea Muzeului Național de Artă al României din București și de redeschiderea Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

În România, acest eveniment este organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor, membră în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor, ,,Network of European Museum”.

Imaginea oficială a manifestării culturale, folosită anual, a fost creată de artista Irina Dobrescu.

Doamna Director a Muzeului Județean de Etnografie și Arte Populare Maramureș, Monica Mare, ne-a răspuns câtorva întrebări:

1. Ce părere aveți despre amânarea evenimentului ,,Noaptea Muzeelor”?

,,Având în vedere situația pandemiei, este o decizie bună, deși în perioada aceasta am desfășurat evenimente cu publicul în condițiile cerute. Dacă situația va rămâne la limitele actuale, cu siguranță vom putea asigura evenimentele respective”.

2. Ce fel de activități vor avea loc în cadrul evenimentului ,,Noptea Muzeelor”?

,,Vom încerca să organizăm ca și anii trecuț, expoziție temporară, invitați surpriză, ateliere cu teatrul senzorial etc.”

3. Anul acesta, evenimentul a inclus vreo noutate. Dacă da, care este aceasta?

,,Rețeaua Natională a Muzeelor ne-a solicitat să trimitem o poveste depsre un obiect din colecțiile muzeului pentru a putea fi redată la Europa.fm”.

Mihai POPAN

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri