vineri, 23 octombrie
Campania electorală pentru alegerile locale a început azi
De Daiana Toma-Cioran - vineri, 28 august în categoria Actualități
46

Distribuie pe rețelele de socializare

Candidaţii intraţi în cursa pentru primării, pentru președenția Consiliului Județean, pentru un loc în consiliile locale sau  judeţene vor încerca, în această perioadă, să convingă alegătorii să le acorde încrederea la urne, pe 27 septembrie.
Această camapanie electorală va fi una atipică și va avea anumite reguli de protecție sanitară datorită pandemiei de Covid-19.

Organizatorii evenimentelor electorale au obligaţia de a lua următoarele măsuri:

1. Efectuarea triajului observaţional şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care intră/ sosesc în spaţiul în care se desfăşoară evenimentele/ întrunirile.

2. Menţinerea distanţei fizice de un metru între participanţii la evenimente/ întruniri, inclusiv cele desfăşurate pe stradă sau din uşă în uşă.

3. Afişarea regulilor de acces şi de protecţie individuală în locuri vizibile în spaţiile în care se desfăşoară evenimentele/ întrunirile.

4. În cazul evenimentelor/ întrunirilor desfăşurate în spaţiu închis, limitarea numărului participanţilor la maximum 50 şi a duratei acestora la maximum 2 ore.

5. În cazul evenimentelor/ întrunirilor desfăşurate în aer liber, limitarea numărului participanţilor la maximum 100, delimitarea prin semne vizibile a perimetrului şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

6. În cazul acţiunilor desfăşurate pe stradă, limitarea numărului persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup la maximum 6.

7. În cazul acţiunilor din uşă în uşă, limitarea numărului persoanelor care compun echipele la maximum 2.

8. Aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
 

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile în care se desfăşoară evenimente în cadrul campaniei electorale, indiferent dacă acestea se desfăşoară într-un spaţiu închis sau în aer liber. 


 

 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri