luni, 19 octombrie
Conferință de presă-Poliția Română
De Daiana Toma-Cioran - joi, 27 august în categoria Actualități
63

Distribuie pe rețelele de socializare

Azi, 27 august, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române a avut loc o conferință de presă. Subiectele principale fiind acțiunile Poliției Române din ultima perioadă. 

Nu fugim de responsabiliate. Încercăm să fim raționali și să punem pe primul loc siguranța cetățeanului și nu imaginea noastră. Venim în fața dumneavoatră cu răspunsuri doar atunci când suntem siguri că explicațiile publice nu vor afecta anchetele pe care le derulăm și care sunt executate și în acest moment. Din 10 august și până acum, au fost executate aproximativ 100 de acțiuni operative și executate peste 150 de percheziții domiciliare, toate acestea fiind dovada ritmului susținut de luptă împotriva criminalității. Nu tolerăm practici care nu respectă legea. Avem toleranță 0 indiferent de calitatea celui care încalcă legea. Inclusiv față de cei care divulgă acțiuni aflate în derulare sau informații din anchetă. Vreau să vă asigurăm că MAI va continua activitățile de prevenire și combatere a infracționalității și mai ales cele privind destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. ”, a declarat reprezentul MAI.

Șeful Poliției Române, Chestor Principal, Ion Vasilescu declară: „ Această abordare pe care am ales-o a dus la un rezultat bun, pentru că acum nu avem alte victime și nu am avut un scandal cu sute de persone rănite pe stradă. Am făcut un demers absolut  legal. L-am făcut cu bună credință că așa o să reușim să rezolvăm lucrurile. Noi, polițiștii, avem de-a face în fiecare zi cu oameni certați cu legea, cu potențiale pericole. Noi nu am negociat și nu o să negociem niciodată siguranța cetățenilor și demnitatea polițistului.”

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri