marți, 16 august
Gabriel Zetea, omul dincolo de politică
De Daiana Toma-Cioran - luni, 30 noiembrie în categoria Interviuri
651

Distribuie pe rețelele de socializare

Gabriel Zetea (PSD) a fost Președintele Conisliului Județean Maramureș în perioada 2016-2020. În prezent este Președinte PSD Maramureș și canidat la Camera Deputaților.

Daiana T.C: Am vrea să îl cunoaștem pe omul Gabriel Zetea, pe omul din spatele politicianului. Ce ați putea să ne spuneți despre copilăria dumneavostră?

Gabriel ZeteaCopilăria mea a fost una fericită, fără griji, fiind crescut de o familie iubitoare. Părinții mei mi-au oferit tot ce am avut nevoie ca și copil, așa cum, de altfel, i-au oferit și surorii mele. Am fost crescuți în spiritul bunului-simț și al decenței, al respectului pentru școală și pentru cei din jur. Am avut o copilărie normală în care am știut să mă bucur de micile bucurii ale vieții, o copilărie în care l-am așteptat cu nerăbdare, în primii ani ai vieții, pe Moș Crăciun și pe Moș Nicolae. 

Îmi amintesc și acum dragostea cu care părinții noștri ne-au încurajat în fiecare clipă, înțelegerea pe care am găsit-o la ei indiferent de problema cu care ne-am confruntat, îmi amintesc cu drag mesele în familie și respectul pe care ni l-au insuflat pentru biserică. Am fost un copil normal care a iubit școala și care a avut parte de dascăli minunați cărora le port și astăzi un adânc respect, am avut alături o familie frumoasă compusă din unchi, mătuși și veri pe care i-am întâlnit periodic la diferite evenimente, am avut prietenii care au durat peste timp și cu o parte dintre ele mă mândresc și astăzi. 

Îmi doresc să pot să le ofer copiilor mei, Nicole și Iacob, aceeași copilărie frumoasă pe care am avut-o și eu și voi face tot ce stă în puterile mele să nu le lipseasă niciodată nimic, nici din punct de vedere material, nici emoțional. Alături de soția mea, Oana, îmi doresc să îl creștem pe Iacob în spiritul iubirii și al credinței, oferindu-i, însă, libertatea de a alege pentru el și de a stabili singur ce își dorește de la viitor. 

Daiana T.C.: Care sunt pasiunile dumneavostră, ce faceți în timpul liber?

Gabriel Zetea: Cea mai mare pasiune și iubire a mea este familia. De aproape 3 luni am redevenit tată pentru a doua oară, având un băiețel minunat care mi-a topit inima din prima clipă în care l-am ținut în brate. Timpul liber încerc să îl dedic soției mele, Oana și fiului Iacob, încercând să le fiu cât mai mult aproape. Totodată, sunt în permanentă legătură cu fiica mea, Nicole, care are 14 ani și care este o adevărată domnișoară în devenire. Este interesant să privești adolescența prin ochii copilului tău, dar este o etapă frumoasă pe care mă străduiesc să o înțeleg cât mai bine. Tot în puținul timp liber pe care îl am la dispoziție îmi vizitez cu drag părinții, sora și cumnatul, oameni alături de care mă bucur să pot da o mână de ajutor la afacerea de familie. 

Și deși timpul meu liber este destul de limitat, încerc să rup câteva ore pentru a face sport. Cred cu tărie în proverbul ”minte sănătoasă în corp sănătos”, iar pasiunea mea este boxul. Este un sport bărbătesc, un sport care vorbește despre îndemânare, despre curaj, despre abilitate și despre forță. Altfel spus, în viața personală sunt un om ca toți oamenii care își iubește familia, care adoră să petreacă timp alături de cei dragi și să facă sport. 

Daiana T.C.: Cum se împacă viața de familie cu cea politică, reușiți să echilibrați balanța?

Gabriel Zetea: Așa cum am spus și mai devreme, încerc să aduc un echilibru între cele două părți ale vieții mele și, din nefericire, recunosc că nu am atâta timp pentru familie cât mi-aș dori. În calitate de președinte al Consiliului Județean timpul meu liber a fost mult mai limitat, pentru că știam doar când încep ziua de muncă, însă niciodată nu știam când o voi termina. Și nu rare au fost momentele când, la ora 20.00, eram încă în biroul de la Consiliul Județean și semnam mape sau citeam rapoartele aparatului de specialitate. 

După alegerile locale din septembrie am intrat, în scurt timp, în pregătirea alegerilor parlamentare. În calitate de președinte al PSD Maramureș și candidat al formațiunii județene pentru Camera Deputaților sunt implicat în mod direct în întreaga campanie politică, fapt care, din nou, îmi lasă la dispoziție foarte puțin timp liber. Însă încerc să îmi dedic fiecare clipă pe care o am familiei mele, alături de care găsesc liniștea și puterea de a merge mai departe, zi de zi. Copiii mei, Nicole și Iacob sunt cei pentru care îmi doresc o Românie mai bună, mai curată și un viitor mai frumos în țara noastră. 

Doresc, de asemenea, să îi mulțumesc soției mele, Oana, care mi-a fost aproape în toți acești ani, care m-a înțeles și m-a încurajat de fiecare dată să îmi urmez calea politică. Sprijinul Oanei l-am simțit în fiecare moment al relației noastre și pentru felul în care a știut să înțeleagă această pasiune a mea pentru politică îi voi fi veșnic recunoscător. 

Daiana T.C.: Care a fost primul dumneavoastră contact cu lumea politică?

Gabriel Zetea: Am intrat în politică cu mai bine de 20 de ani în urmă când, student fiind, majoritatea colegilor mei erau ”de dreapta”. Cunoșteam doctrina social-democrată de la tatăl meu, care a fost lider al PSD Seini, însă nu am realizat că îmi doresc o carieră politică până nu am ajuns în facultate și mi-a plăcut să fiu ”contra valului”. Atunci am început să studiez mai mult aspectele politice, m-am documentat pentru a putea să aduc argumente în orice dezbatere și am decis să mă înscriu în PSD Seini. 

Am început de jos, de la lipitul de afișe și împărțit pliante, iar apoi am urcat sistematic, până în 2013, când am fost ales președinte al PSD Maramureș. Am fost, pe rând, simplu membru de partid, preșdinte al TSD Seini, apoi al TSD Maramureș, secretar-executiv al Partidului Social-Democrat Maramureș, iar de aproape opt ani de zile conduc cel mai mare partid politic din Maramureș. 

Au fost ani plini de provocări, au fost ani cu mai multe scrutinuri de alegeri electorale, au fost și momente frumoase, am trăit și bucuria victoriei dar și a înfrângerii, însă este important că am rămas o forță politică care a început să recâștige încrederea maramureșenilor. 

Și îmi doresc să cred că, în 6 decembrie, maramureșenii vor alege programul de guvernare propus de PSD, un program scris pentru un trai mai bun pentru român

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Bugetul pentru etapa a treia din programul Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în mai puțin de un minut

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Bugetul alocat pentru a treia etapă a programului „Rabla pentru Electrocasnice”, sesiunea de ...
economie România 2021 Rabla

Președintele României, Klaus Iohannis: „Autorităților nu le este ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale”

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Autorităților nu le este niciodată ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi ...
pandemie Covid-19 Sars-CoV-2 măsuri

Taxele pentru mașinile poluante ar putea fi mărite: „Degeaba investim, dacă înmatriculările la cele vechi sunt la liber”

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În țara noastră sunt înmatriculate mai multe mașini second hand, în comparație cu cele noi, ...
taxe impozit majorări Ministrul Mediului

Va fi realizată o piață tradițională și în localitatea Bogdan Vodă

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În ședința de ieri, aleșii județeni au acordat vot favorabil hotărârii prin care Consiliul ...
Consiliul Județean Maramureș CJMM 2021

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Pensiile speciale, minciuna preferată a USR-iștilor”

Daiana Toma-Cioran - dec. 8, 2021
Pensiile speciale, tema preferată a USR-iștilor! În frunte cu Cioloș, aceștia își închipuie că ...
Deputat Maramureș Gheorghe Șimon Putere

În 2022 bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru acordarea de vouchere a fost pus în dezbatere publică. ...
România 2022 vouchere bugetari

Guvernul vrea să adopte bugetul de stat pentru 2022 până pe 24 decembrie

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern, că bugetul de stat ...
Guvern premier pim-ministru Nicolae Ciuca

PNDR: Evaluarea cererilor de finanțare depuse în cadrul submăsurilor pentru instalarea tinerilor fermieri și dezvoltarea fermelor mici a fost finalizată

Petruța Gromucz - nov. 25, 2021
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat finalizarea evaluării cererilor de ...
fermieri ferme finanțare cereri de finanțare

ONG-urile și instituțiile de învățământ pot aplica pentru granturi de până la 15.000 de dolari în cadrul Programului anual de finanțări al Ambasadei SUA la București!

Petruța Gromucz - nov. 23, 2021
Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Biroul de Diplomație Publică, a anunțat ...
fonduri instituții de învățământ ONG granturi

A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de investiții ”Variantă de ocolire Baia Mare”

Petruța Gromucz - nov. 19, 2021
A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de ...
varianta ocolitoare studiu de fezabilitate drumuri CJMM

Vor fi operate zboruri externe regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș

Petruța Gromucz - nov. 17, 2021
Potrivit unui comunicat publicat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, ...
zboruri externe Maramureș aeroport noi zboruri

Peste 105 milioane de lei pentru servicii socio-educaționale, modernizarea infrastructurii rutiere și sprijinirea mediului de afaceri, prin POR

Petruța Gromucz - nov. 16, 2021
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat semnarea a 25 de noi ...
POR finanțare dezvoltare contracte de finanțare

POIM: Finanțare în valoare de 18 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”

Petruța Gromucz - nov. 15, 2021
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis în acest weekend semnarea a 37 noi ...
Baia Mare finanțare Spitalul Județean ,,Dr. Constantin Opriș” MIPE

Au fost aprobate primele documente pentru demararea PNRR. România va beneficia de prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro până la finalul anului

Petruța Gromucz - nov. 12, 2021
Guvernul a adoptat în 10 noiembrie 2021, două memorandumuri prin carea mandatat Ministerul ...
PNRR România memorandum Guvern

Expoziție itinerantă ,,Din zestrea Maramureșului”, la Craiova

Petruța Gromucz - nov. 11, 2021
Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 11:00, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de ...
expoziție Maramureș tradiție muzeu

Au fost semnate noi contracte de finanțare pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție destinate elevilor și personalului medical

Petruța Gromucz - nov. 10, 2021
Autoritatea de Management pentru POIM 2014-2020 a asigurat semnarea a 3 noi contracte de ...
contracte de finanțare finanțare management echipamente de protecție

O nouă rundă pentru Rabla pentru Electrocasnice și lansarea a 3 noi programe: instalarea de panouri fotovoltaice și staţii de încărcare pentru maşinile electrice și un program dedicat construcției pistelor de biciclete

Petruța Gromucz - nov. 8, 2021
Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a anunțat la la sfârșitul săptămânii ...
Rabla electrocasnice sesiune nouă fonduri

Un nou liberal demisionează din grupul parlamentar al PNL acuzând „distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul”

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
După ce fostul președinte PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL și ...
politică Partidul Național Liberal PNL demisii

S-a redeschis Centrul de vaccinare de la Caspev Baia Mare. Unde se mai pot vaccina băimărenii?

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
Centrul de vaccinare de la Caspev (strada Săsarului numărul 3) s-a redeschis, aici, băimărenii ...
Baia Mare Maramureș Cătălin Cherecheș Centre de vaccinare

PNRR, aprobat de Consiliul UE! România urmează să primească o prefinanțare de 3,8 miliarde de euro

Petruța Gromucz - oct. 29, 2021
Miniștrii economiei și finanțelor au anunțat ieri, 28 octombrie 2021, aprobarea evaluării ...
PNRR Consiliul UE prefinanțare plan național