vineri, 22 ianuarie
Gabriel Zetea, omul dincolo de politică
De Daiana Toma-Cioran - luni, 30 noiembrie în categoria Interviuri
483

Distribuie pe rețelele de socializare

Gabriel Zetea (PSD) a fost Președintele Conisliului Județean Maramureș în perioada 2016-2020. În prezent este Președinte PSD Maramureș și canidat la Camera Deputaților.

Daiana T.C: Am vrea să îl cunoaștem pe omul Gabriel Zetea, pe omul din spatele politicianului. Ce ați putea să ne spuneți despre copilăria dumneavostră?

Gabriel ZeteaCopilăria mea a fost una fericită, fără griji, fiind crescut de o familie iubitoare. Părinții mei mi-au oferit tot ce am avut nevoie ca și copil, așa cum, de altfel, i-au oferit și surorii mele. Am fost crescuți în spiritul bunului-simț și al decenței, al respectului pentru școală și pentru cei din jur. Am avut o copilărie normală în care am știut să mă bucur de micile bucurii ale vieții, o copilărie în care l-am așteptat cu nerăbdare, în primii ani ai vieții, pe Moș Crăciun și pe Moș Nicolae. 

Îmi amintesc și acum dragostea cu care părinții noștri ne-au încurajat în fiecare clipă, înțelegerea pe care am găsit-o la ei indiferent de problema cu care ne-am confruntat, îmi amintesc cu drag mesele în familie și respectul pe care ni l-au insuflat pentru biserică. Am fost un copil normal care a iubit școala și care a avut parte de dascăli minunați cărora le port și astăzi un adânc respect, am avut alături o familie frumoasă compusă din unchi, mătuși și veri pe care i-am întâlnit periodic la diferite evenimente, am avut prietenii care au durat peste timp și cu o parte dintre ele mă mândresc și astăzi. 

Îmi doresc să pot să le ofer copiilor mei, Nicole și Iacob, aceeași copilărie frumoasă pe care am avut-o și eu și voi face tot ce stă în puterile mele să nu le lipseasă niciodată nimic, nici din punct de vedere material, nici emoțional. Alături de soția mea, Oana, îmi doresc să îl creștem pe Iacob în spiritul iubirii și al credinței, oferindu-i, însă, libertatea de a alege pentru el și de a stabili singur ce își dorește de la viitor. 

Daiana T.C.: Care sunt pasiunile dumneavostră, ce faceți în timpul liber?

Gabriel Zetea: Cea mai mare pasiune și iubire a mea este familia. De aproape 3 luni am redevenit tată pentru a doua oară, având un băiețel minunat care mi-a topit inima din prima clipă în care l-am ținut în brate. Timpul liber încerc să îl dedic soției mele, Oana și fiului Iacob, încercând să le fiu cât mai mult aproape. Totodată, sunt în permanentă legătură cu fiica mea, Nicole, care are 14 ani și care este o adevărată domnișoară în devenire. Este interesant să privești adolescența prin ochii copilului tău, dar este o etapă frumoasă pe care mă străduiesc să o înțeleg cât mai bine. Tot în puținul timp liber pe care îl am la dispoziție îmi vizitez cu drag părinții, sora și cumnatul, oameni alături de care mă bucur să pot da o mână de ajutor la afacerea de familie. 

Și deși timpul meu liber este destul de limitat, încerc să rup câteva ore pentru a face sport. Cred cu tărie în proverbul ”minte sănătoasă în corp sănătos”, iar pasiunea mea este boxul. Este un sport bărbătesc, un sport care vorbește despre îndemânare, despre curaj, despre abilitate și despre forță. Altfel spus, în viața personală sunt un om ca toți oamenii care își iubește familia, care adoră să petreacă timp alături de cei dragi și să facă sport. 

Daiana T.C.: Cum se împacă viața de familie cu cea politică, reușiți să echilibrați balanța?

Gabriel Zetea: Așa cum am spus și mai devreme, încerc să aduc un echilibru între cele două părți ale vieții mele și, din nefericire, recunosc că nu am atâta timp pentru familie cât mi-aș dori. În calitate de președinte al Consiliului Județean timpul meu liber a fost mult mai limitat, pentru că știam doar când încep ziua de muncă, însă niciodată nu știam când o voi termina. Și nu rare au fost momentele când, la ora 20.00, eram încă în biroul de la Consiliul Județean și semnam mape sau citeam rapoartele aparatului de specialitate. 

După alegerile locale din septembrie am intrat, în scurt timp, în pregătirea alegerilor parlamentare. În calitate de președinte al PSD Maramureș și candidat al formațiunii județene pentru Camera Deputaților sunt implicat în mod direct în întreaga campanie politică, fapt care, din nou, îmi lasă la dispoziție foarte puțin timp liber. Însă încerc să îmi dedic fiecare clipă pe care o am familiei mele, alături de care găsesc liniștea și puterea de a merge mai departe, zi de zi. Copiii mei, Nicole și Iacob sunt cei pentru care îmi doresc o Românie mai bună, mai curată și un viitor mai frumos în țara noastră. 

Doresc, de asemenea, să îi mulțumesc soției mele, Oana, care mi-a fost aproape în toți acești ani, care m-a înțeles și m-a încurajat de fiecare dată să îmi urmez calea politică. Sprijinul Oanei l-am simțit în fiecare moment al relației noastre și pentru felul în care a știut să înțeleagă această pasiune a mea pentru politică îi voi fi veșnic recunoscător. 

Daiana T.C.: Care a fost primul dumneavoastră contact cu lumea politică?

Gabriel Zetea: Am intrat în politică cu mai bine de 20 de ani în urmă când, student fiind, majoritatea colegilor mei erau ”de dreapta”. Cunoșteam doctrina social-democrată de la tatăl meu, care a fost lider al PSD Seini, însă nu am realizat că îmi doresc o carieră politică până nu am ajuns în facultate și mi-a plăcut să fiu ”contra valului”. Atunci am început să studiez mai mult aspectele politice, m-am documentat pentru a putea să aduc argumente în orice dezbatere și am decis să mă înscriu în PSD Seini. 

Am început de jos, de la lipitul de afișe și împărțit pliante, iar apoi am urcat sistematic, până în 2013, când am fost ales președinte al PSD Maramureș. Am fost, pe rând, simplu membru de partid, preșdinte al TSD Seini, apoi al TSD Maramureș, secretar-executiv al Partidului Social-Democrat Maramureș, iar de aproape opt ani de zile conduc cel mai mare partid politic din Maramureș. 

Au fost ani plini de provocări, au fost ani cu mai multe scrutinuri de alegeri electorale, au fost și momente frumoase, am trăit și bucuria victoriei dar și a înfrângerii, însă este important că am rămas o forță politică care a început să recâștige încrederea maramureșenilor. 

Și îmi doresc să cred că, în 6 decembrie, maramureșenii vor alege programul de guvernare propus de PSD, un program scris pentru un trai mai bun pentru român

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Handbal-Trei jucătoare de la Minaur convocate la lotul național de către Adrian Vasile

Mihai Popan - ian. 22, 2021
Noul selecționer al naționalei de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a convocat pentru ...
Handbal Minaur Baia Mare trei jucătoare

Ministrul Educației a decis: numărul de elevi din clasele a IX-a se va reduce

Petruța Gromucz - ian. 22, 2021
În ultimele zile, în spațiul public au apărut informații cu privire la modul de întocmire a ...
învățământ România educație reducere elevi

Handbal-În perioada carantinei, handbalistele de la CSȘ 2 Baia Mare s-au antrenat pe WhatsApp

Mihai Popan - ian. 22, 2021
Anul 1979 este un punct de referință pentru sportul băimărean, în acest an fiind înființat ...
Handbal junioare I CSȘ 2 Baia Mare sport

Se fac demersuri pentru dotarea celui de-al doilea buncăr de radioterapie din Spitalul Județean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare 

Petruța Gromucz - ian. 22, 2021
 Cel de-al doilea buncăr din cadrul laboratorului din Spitalul Județean de Urgență ...
dotare spital echipamente Spital de Urgență Baia Mare

Se pregătește un parteneriat pentru dezvoltarea economică a județului între CJMM și Mediul de afaceri. Maramureșul ar urma să aibă parcuri industriale, tehnologice și științifice

Petruța Gromucz - ian. 22, 2021
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan a discutat zilele acestea cu Uniunea ...
CJMM Maramureș dezvoltare economie

Remember-22 ianuarie

Mihai Popan - ian. 22, 2021
1506 - Este constituită oficial Garda Elvețiană a ...
Remember cultură istorie date istorice

Care este situația vaccinărilor din Maramureș și unde sunt amplasate centrele de vaccinare?

Petruța Gromucz - ian. 21, 2021
În ultimele trei zile a fost imunizat la nivelul județului Maramureș un număr de 2.778 de ...
vaccin imunizare centre de vaccinare etapă de vaccinare

Comisia Europeană propune prelungirea Cadrului temporar privind ajutoarele de stat pentru sprijinirea economiei în contextul pandemiei

Petruța Gromucz - ian. 21, 2021
Comisia Europeană a trimis zilele acestea spre consultare statelor membre un proiect de ...
economie Comisia Europeană România pandemie

Se schimbă conducerea Instituției Prefectului Maramureș?

Daiana Toma-Cioran - ian. 21, 2021
De mult timp, unele voci susțin că actualul Prefect, Nicolae-Silviu Ungur urmează să fie ...
Instituția Prefectului Maramureș Baia Mare 2021

Remember-21 ianuarie

Mihai Popan - ian. 21, 2021
Ziua internațională a îmbrățișărilor (International Hug Day) datează din 1986, ...
Remember 21 ianuarie cultură istorie

Handbal-Minaur aduce alt portar, în urma rezilierii contractului jucătoarei Cristina Ciaușescu

Mihai Popan - ian. 21, 2021
Minaur Baia Mare își ia adio de la Crina Ciaușescu, portarul echipei, care a fost nevoită să ...
Handbal Minaur Baia Mare reziliere

Liceenii maramureșeni reprezintă cu cinste Maramureșul la concursurile naționale și internaționale

Mihai Popan - ian. 20, 2021
Liceenii maramureșeni ne reprezintă cu cinste la concursurile naționale și internaționale. În ...
Maramureș liceenii concursuri naționale și internaționale Gheorghe Șincai

Întâlnire de lucru cu reprezentanții Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș

Daiana Toma-Cioran - ian. 20, 2021
Președintele Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș, Ioana Petruș și Biroul Operativ au ...
Instituția Prefectului Maramureș Biroul Operativ Baia Mare

Florin Cîțu: „Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie, (…) aș vrea să deschid toată economia”

Petruța Gromucz - ian. 20, 2021
Pandemia a pus pe pauza orice activitate care în trecut era o normalitate. Educația și economia ...
școală economie pandemie România

Bugetul integral pentru cele trei măsuri pentru IMM a fost deblocat

Petruța Gromucz - ian. 20, 2021
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Mediul de Afaceri, Claudiu Năsui, alături de ...
măsuri IMM granturi investiții

Remember-20 ianuarie

Mihai Popan - ian. 20, 2021
1265 - La Palatul Westminster, primul parlament englez conduce ...
cultură istorie date istorice evenimente istorice

Consiliul Județean Maramureș restructurează organigrama

Petruța Gromucz - ian. 20, 2021
În luna noiembrie a anului trecut, Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan a ...
IonelBogdan restructurări angajați CJMM

Drumețiile din Cheile Lăpușului au început de weekend-ul trecut

Mihai Popan - ian. 19, 2021
Weekendul trecut a avut loc prima drumeție din anul 2021 în Cheile Lăpușului, avându-l ca ghid ...
Drumeție Cheile Lăpușului ghid Viorel Coroian

PSD are propunerea de buget pentru 2021. Au găsit bani pentru majorarea salariilor, a pensiilor și a alocațiilor

Petruța Gromucz - ian. 19, 2021
Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că social-democrații au finalizat varianta proprie a ...
PSD Marcel Ciolacu economie buget 2021

Partidul Național Liberal divizat: pro Orban și anti Orban

Daiana Toma-Cioran - ian. 19, 2021
După negocierile cu USR PLUS și UDMR, unde fostul premier, Ludovic Orban, a pierdut cele mai ...
PNL Ludovic Orban Rareș Bogdan Robert Sighiartău