1604 – Se naște Johann Bach, primul compozitor din familia Bach. A fost un compozitor și organist german, numit și Johann Bach al III-lea atunci când se vorbea despre membrii familiei A fost fratele mai mare al lui Christoph Bach, care a fost bunicul lui Johann Sebastian Bach. Este primul reprezentant al familiei de la care s-au păstrat compoziții proprii: 3 motete.
1607 – Se naște John Harvard, pastor englez, care a sprijinit dezvoltarea colegiului denumit ulterior, in onoarea sa, Harvard College.
1778 - În Insulele Hawaii, căpitanul James Cook devine primul european pe insula Maui.
1810 – Se naște inginerul și inventatorul englez William George Armstrong, care a realizat acumulatorul electric.
1832 - Primul tramvai stradal din lume este pus în funcțiune în New York City. Primele tramvaie constau în platforme largi acoperite, cu scaune în interior și loc pentru bagaje pe acoperiș, care se deplasau pe șine, fiind trase de cai. Primul serviciu de acest fel lega orașele Swansea si Mumbles din Tara Galilor, începând cu 25 martie 1807. Linia avea o lungime de aproximativ 8 kilometri.
1857 – Se naște elveţianul Ferdinand de Saussure, părintele lingvisticii moderne.
1893 – Se naște actorul român Nicolae Balţăţeanu.
1894 – Se naște matematicianul american Norbert Wiener, care are lucrări în domeniile teoriei probabilităţilor, teoriei cuantelor, teoriei relativităţii și al electrotehnicii, fiind considerat fondatorul ciberneticii.
1901 – Se naște scriitorul român Mihail Drumeş.
1909 - Are loc premiera piesei “Viforul” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, la Teatrul Național din București.
1909 – Se naște în Slatina, Eugen Ionescu (Eugene Ionesco), renumitul dramaturg francez de origine română. “Cântăreața cheală”, prima sa piesă, a avut premiera în 1950, urmată de “Lectia”, “Scaunele”, “Ucigași fără simbrie”, “Rinocerii” – toate în limba franceză. In 22 ianuarie 1970 a fost ales membru al Academiei Franceze, iar în 7 mai 1989 a primit premiul Moliere și în 30 decembrie a devenit membru de onoare al Uniunii Scriitorilor Francezi, alături de Emil Cioran.
1917 - Se încheie la Focşani armistiţiul dintre România şi Puterile Centrale, ca urmare a condiţiilor militare noi intervenite în urma armistiţiului Ruso-German de la Brest-Litovsk, semnat la 22 noiembrie 1917.
1922 - Howard Carter și Lord Carnarvon intră pentru prima dată în mormântul faraonului Tutankhamon.
1939 – Se naște cântăreața americană Tina Turner.
1940 - Are loc Masacrul de la Jilava. În închisoarea Jilava au fost împuşcaţi de legionari 64 de foşti demnitari ai regimului carlist şi participanţi la represiunile antilegionare, printre care Gh. Argeşeanu, fost prim-ministru, generalul Gabriel Marinescu, fost ministru de Interne, Victor Iamandi, fost ministru de Justiţie.
1941 Franklin D. Roosevelt, președinte american, stabileşte ca Ziua Recunoştiinţei (Thanksgiving Day) să fie celebrată în fiecare a patra zi de joi din luna noiembrie.
1942 - Filmul “Casablanca” are premiera la New York .
1949 – Se naște Ivan Patzaichin, la Mila 23, jud. Tulcea, sportiv canoist român lipovean, supranumit “amiralul flotilei românești”. A fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară (1968, 1972, 1980 și 1984) și triplu laureat cu argint. A obținut 30 de medalii la Jocurile Olimpice, Campionatele mondiale si cele europene, precum si alte 100 de titluri in calitate de antrenor.
1956 - Moare Constantin C. Popovici, astronom şi matematician, membru de onoare al Academiei Române.
A înfiinţat la Iaşi Observatorul Astronomic (1913) şi a condus Observatorul Astronomic din Bucureşti (1937-1943).
1957 - Adunarea Generala a ONU adoptă în unanimitate rezoluția intitulată “Bazele cooperării economice internaționale“, inițiată de România.
1965 - Este lansat primul satelit artificial francez, “Asterix-1″, Franţa devenind astfel a patra putere spaţială din lume.
1967 - Este inaugurat primul gimnaziu din Galați, “Colegiul Național Vasile Alecsandri“.
1968 – Se naște campionul român de box Francisc Vaştag, multiplu campion european şi mondial.
1968 – Este adoptată Convenţia ONU asupra imprescriptibilităţii crimelor de război şi a crimelor împotriva umanităţii.
1970 - Moare Vladimir Streinu (Nicolae Iordache), poet şi critic literar.
1987 - Este semnată Convenţia Europeană pentru prevenirea torturii şi tratamentelor inumane şi degradante, elaborată de Consiliul Europei.
1991 - Polonia este primită în Consiliul Europei.
1998 - Tony Blair este investit în funcţia de premier al Marii Britanii.
2000 - Au loc alegeri parlamentare și prezidențiale in România. In primul tur, primii șapte clasați în cursa pentru Cotroceni au fost Ion Iliescu, care a întrunit 36,35% din voturi, C.V. Tudor – 28,34%, Theodor Stolojan – 11,7%, Mugur Isărescu – 9,54%, Gyorgy Frunda – 6,22%, Petre Roman – 2,99% și Teodor Melescanu – 1,91%.
2003 - Are loc ultimul zbor al avionului Concorde. Acesta a fost un avion supersonic de pasageri, fiind rezultatul unui tratat guvernamental încheiat între guvernul francez și britanic, combinând eforturile companiilor Aérospatiale și British Aircraft Corporation.
2008 - Au loc o serie de atacuri şi explozii în capitala economică a Indiei, Bombay. Atacatorii au deschis focul asupra unor hoteluri de lux (Taj şi Oberoi), într-o gară aglomerată din oraş, un spital şi în restaurante de lux. Atacurile au provocat moartea şi rănirea a sute de persoane.
2013 – Trece în neființă compozitorul român Temistocle Popa. Printre compozițiile sale se număra : „Vântule din zarea albastră”, „Gabriela”, „În rândul patru”, „În târgul moşilor”, „Mereu cânta o serenadă”, „Trecea fanfara militară”. La 20 octombrie 2011 a fost lansată cartea biografică dedicată compozitorului. A fost căsătorit cu actriţa Cornelia Teodosiu şi a locuit în Bucureşti, fiind creatorul muzicii pentru filmele Veronica, Veronica se întoarce, Mama, Trahir etc.
2017 – Au loc în București și în multe orașe din țară și străinătate multe proteste : „STOP Legile Justiției ! Nu scăpați !”
2019 - Cel puțin 46 de persoane mor și alte peste 750 sunt rănite într-un cutremur din nord-vestul Albaniei. Albania de nord-vest a fost lovită de un puternic cutremur cu magnitudinea de 6,4.