joi, 29 octombrie
Un nou val de concedieri amenință România
De Petruța Gromucz - joi, 27 august în categoria Economic
99

Distribuie pe rețelele de socializare

Scăderea economică din România ar putea ajunge la un procent de până la 6-7 %. De la debutul pandemiei, mii de angajați au fost disponibilizați, firmele nereușind să mai facă plata salariilor. Economiștii români estimează încă un val de 500.000 de concedieri în țara noastră. Industria HoReCa nu este nici acum funcțională, chiar dacă peste 400.000 de oameni activează în domeniul hotelier, a restaurantelor sau a barurilor.  O soluție care ar putea salva situația este reprezentată de banii europeni. Prin investirea acestora în domeniile aflate în prag de colaps, afacerile ar putea supraviețui cel puțin până lucrurile vor reveni la normal. 

Dragoș Cabat, economist, susține că este posibil ca în următoarele 6-12 luni, numărul șomerilor din țara noastră să crească cu până la 500.000 de oameni, dar atragerea rapidă a unor fonduri ar putea produce noi proiecte care să ofere locuri de muncă pentru cei aflați în șomaj. 

România a avut parte de foarte multe concedieri în ultimele luni, printre care Tarom a avut o cifră de 800 de oameni rămași fără loc de muncă, Damen, un număr de 870 concedieri, iar compania Lactalis, 158. 

Europa este vânată de un val foarte mare de concedieri, care ar putea scădea economia cu 8,3%. Sunt afectate 59 de miliarde de locuri de muncă în Uniunea Europeană. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri